Foto: FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIĆ / bs

Srbija je definitivno najbolja po vakcinaciji kako u regionu tako i u Evropi i država je na vreme obezbedila i vakcinu i revakcinu za razliku od Velike Britanije koja to nije uradila, poručila je danas direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanju Škodrić.

„Nekoliko faktora je na to uticalo. Prvo na vreme smo počeli pregovore i nijednu ponudu nismo shvatili površno i neozbiljno, nego smo pregovarali od starta sa svima i svi su nam bili podjednako važni. U pregovorima smo išli do poslednjih detalja i nismo odustajali čak ni onda kada je zaista delovalo da nećemo uspeti, pričamo za pojedine pregovore“, navela je ona za b92.

„Ono što je jako važno je odluka da se obezbede sve vakcine, a cilj je bio da bi naši građani mogli da biraju i da bi imali dovoljne količine. Ono što je vrlo bitno jeste okretanje tržištima van Evrope kao što su Rusija i Kina“.

Pročitajte još:

Na pitanje da li će svi građani na vreme dobiti i revakcinu, ona je dogovorila potvrdno.

„To je zaista ono o čemu smo na vreme razmišljali, tako da svi koji su vakcinisani nemaju potrebe da brinu biće revakcinisani. Nema razloga da razmišljaju ni oni koji nisu vakcinisani i za njih će biti dovoljno. Po tome i načinu organizacije možemo da se pohvalimo“, istakla je.

Ona je rekla da o datumima kada će stići i ostale vakcine ne može da priča, ali da se očekuju dodatne količine svih vakcina.

„Ono što je važno neće doći do prekida vakcinacije, nastaviće se, imamo dovoljne količine. Potpisani su ugovori za 11 miliona, tu ne stajemo, idemo dalje. Ono što je važno je okretanje tržištima van EU, kao što vidite, Evropa upravo sada vapi za tim vakcinama“, istakla je.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare