Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Udruženje građana "Bitka za Košutnjak" pozvalo je pojedince, grupe građana i organizacije da se pridruže sutra u podne konferenciji za novinare ispred Sekretarijata za urbanizam grada Beograda, povodom sprečavanja uvida i učešća u javnim raspravama o gradnji na Makiškom polju.

Po oceni tog udruženja, Sekretarijat za urbanizam Beograda „uporno nastavlja fingirane procedure javnih rasprava koje su sve samo ne javne“, a sutra, 15. decembra, biće održane dve sednice na kojima će pored ostalog tema biti gradnja na Makiškom polju.

U saopštenju se navodi da nadležni zabranjuju ulaz, boravak i pristup građanima koji su već podneli primedbe po njihovim procedurama i naknadnim odlukama, i u toku već započetog procesa javnog uvida „jednostrano ograničavaju elementarna prava građana“.

„‘Bitka za Košutnjak’ je u poslednjih mesec dana podnela devet zahteva za odlaganje i prekid javne rasprave navodeći već poznate argumente državnih organa Srbije. Svih devet zahteva je odbijeno pod različitim izgovorima“, navodi se u saopštenju.

Ta organizacija pozvala je građane i organizacije da sutra zajedno konstatuju da ne postoji elementarni uslovi za održavanje sednice – javne rasprave.

„U skladu sa tim zaključkom zajedno sa drugim organizacijama ćemo objaviti da je javna rasprava u ovakvim uslovima nelegalna, protivna zakonu a da će sve njene eventualne odluke biti nelegitimne“, dodalo je u saopštenju udruženje „Bitka za Košutnjak“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar