Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Udruženje građana Bitka za Košutnjak saopštilo je danas da je, zajedno sa prijateljskim organizacijama, sa kojima su okupljeni oko odbrane vodoizvoriša u Makišu, dobilo prvu bitku u "ratu za vodu"

„Mediji su danas objavili da Karići odustaju od izgradnje Tesla grada na glavnom beogradskom vodoizvorištu, samo dva dana nakon pompezne objave vlasti o potpisanom pismu o namerama“, poručilo je ovo udruženje.

U saopštenju je navedeno da su prvu bitku dobili stručni timovi Bitke za Košutnjak, Narodne stranke, Pokreta Slobodna Srbija, Srpskog pokreta Dveri, Gradjanske platforme i Pokreta Oslobođenje, nakon mesec dana borbe na unutrašnjem i međunarodnom planu.

Ovome je prethodila akcija beskompromisne ekološke koalicije stručnjaka iz više udruženja, pokreta i stranaka, koja je poslala pisma stranim firmama i ambasadama, sa činjenicama i u veoma odlučnom tonu.

„U pismu smo, osim kriminalne, štetočinske i zagađivačke pozadine projekta, predočili firmama i ambasadama ‘da ćemo istog trenutka nakon pada korumpirane vlasti poništiti sve ugovore koji počivaju na kriminalu nad građanima i strateškim resursima Srbije“, navedeno je u saopštenju.

Udruženje je poručilo da se neće stati „sve dok se ne poništi odluka o ovom kriminalnom planu i linija za metro ne vrati na staru trasu, a prema stvarnim potrebama stanovnika glavnog grada“.

„Molimo sve Beograđane da se što masovnije uključe kako bismo dobili rat za našu vodu“, istaknuto je u saopšenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare