Foto: N1

Meštanin Štrpca na Kosovu F. J. obratio se našoj redakciji kako bi javnost saznala za njegove probleme prilikom svakog prelaska administrativnog prelaza na Kosovu. Prema rečima našeg sagovornika, problemi su nastali onog momenta kada je postao protivnik Srpske liste, te da od tada prilikom svakog prelaska granice policija kontroliše njegovo vozilo i da bez ikakvog razloga boravi na prelazu više sati.

Kako navodi naš sagovornik F. J, ovakve probleme je doživeo više desetina puta, a svaki put scenario je bio isti: uzimaju mu ličnu kartu, MUP proverava njegove podatke, a nakon toga slede sati čekanja.

Poslednji put ovakvu torturu stanovnik Štrpca doživeo je danas, ali ovoga puta čekao je „skromnih“ sat vremena, nakon što je rekao policajcima da će alarmirati medije.

„Čim sam stigao na granični prelaz, službenik mi je rekao da parkiram automobil u međuzonu. Posle 20 minuta stajanja sa strane otišao sam do šefa smene, nakon čega su mi rekli da moraju da dobiju dozvolu MUP-a da ne propuste. Saopštio je da provera može da traje i do šest sati, a da se sve radi kako bi proverili da li imam poternicu i slično“, priča naš sagovornik i dodaje:

„Brat mi je prošao kolima, a ja sam ostao da čekam i dalje. Objasnio sam im da neću imati kako da se vratim jer više nemam kola, nakon čega sam kontaktirao medije. Ubrzo su mi rekli da pozovem brata i da se vrati po mene. Čekao sam sat vremana, a u ranije je to bilo mnogo više. Pet ili šest ljudi ima isti problem zbog političkih razloga, a ja sam pisao Vučiću, Petru Petkoviću i nemam nikakve odgovore“, rekao je ovaj stanovnik Kosova.

Podvukao je da problemi dolaze od kada je imao sukob sa bivšim predsednikom opštine Bratislavom Nikolićem, koji je nedavno uhapšen. Pored toga, naš sagovornik je naglasio da identične probleme ima na svakom graničnom prelazu, a da je ovoga puta to slučajno bilo Merdare.

Bonus video: Naprednjaci dočekali Violu fon Kramon uzvicima „Kosovo je srce Srbije“

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar