Bezbednost građana ugrožena pukotinama na Savskom nasipu

Društvo 24. nov. 202010:21
Podeli:
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Gradski odbor Narodne stranke Beograd (NS) pozvao je danas nadležne da hitno saniraju pukotine na Savskom nasipu, na levoj obali Save u Bloku 45 u opštini Novi Beograd, kako bi se "izbegle tragične posledice po građane".

„Reč je o nasipu vodozaštitnog pojasa koji štiti od poplava oko 100.000 stanovnika Novog Beograda“, navedeno je u saopštenju beogradskog odbora NS.

Povezane vesti:

NS je pozvala nadležne državne organe, opštinske i gradske službe da u zaštićenom pojasu Savskog nasipa hitno obustave divlju gradnju koja ugrožava zdravlje ljudi i životnu sredinu, kao i da poruše nelegalno izgrađene objekte.

„Ovaj deo Beograda trebalo bi da bude zaštićen od svakog oblika gradnje, ali je u poslednjih nekoliko godina pretvoren u najveće divlje naselje u Beogradu, čiji najpoznatiji neimari jesu Tomislav Nikolić i mnogi biznismeni bliski Srpskoj naprednoj stranci i predsedniku Opštine Novi Beograd Aleksandru Šapiću“, navedeno je u saopštenju.

„Zahtevamo da, u skladu sa svojim poverenim nadležnostima, JVP „Beogradvode“, Vodoprivredno privredno društvo „Galovica“ i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, čija je obaveza da kontroliše rad navedenih javnih vodoprivrednih preduzeća, po hitnom postupku izađu na teren, utvrde činjenično stanje i o tome obaveste građane Novog Beograda“, poručio je gradski odbor NS.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar