Sendvič bar Mesožder, akcija, besplatni sendviči za medicinare iz kovid 19 crvenih zona, akcija
Foto: Mesožder/Promo

Jedan beogradski sendvič bar pokrenuo je nedavno akciju u kojoj besplatno deli svoje sendviče svim medicinarima iz COVID-19 crvene zone.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Naš skromni doprinos i mali znak pažnje za sve one koji bez prestanka daju sve od sebe kako bi pomogli svima kojima je pomoć potrebna, a (nas) takvih je i dalje veoma mnogo“, piše u objavi beogradskog lokala.

„Stoga, svim medicinarima koji svrate u Brankovu 19 i pokažu legitimaciju, poklanjamo beef/pork sendvič (dok traju zalihe tog dana) i tako do kraja nedelje“.

Podsetimo, u Srbiji je u poslednja 24 sata evidentirano još 609 slučajeva koronavirusa, a preminulo je 15 osoba. Testirano je 10.761, a na respiratorima je 80 pacijenata.

Medicinari u Srbiji započeli su borbu protiv koronavirusa u martu prošle godine, kada je registrovan prvi slučaj i formirane kovid crvene zone u bolnicama. Kako su nekoliko puta isticali, veliki broj lekara i medicinskih sestara preminuo je od posledica korone, jer su previše vremena proveli u crvenim zonama, u skafanderima i bez mogućnosti pauze.

Njihova iscrpljenost traje i dalje, jer korona tek sada pokazuje znake slabosti, a neki lokali želeli su da im malo olakšaju borbu i pruže podršku.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare