Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

U Srbiji je u poslednja 24 sata evidentirano još 609 slučajeva koronavirusa, a preminulo je 15 osoba.

Testirano je 10.761, a na respiratorima je 80 pacijenata.

***

U Srbiji je juče evidentirano još 686 zaraženih koronavirusom, a preminulo je još 14 osoba. Testirano je 11.870 građana, a na respiratorima je 86 pacijenata.

***

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da nije fiksiran datum posle kog bi trebalo da budu dozvoljena veća okupljanja na festivalima i proslavama. Kon je za dnevni list Danas kazao da je 21. jun, dan za kada je to najavljeno, „nametnut od ivent industrije“ i može da bude pomeren u zavisnosti od epidemioloških uslova.

„Potrebno je da 50 odsto stanovništva primi obe doze vakcine i da prodje najmanje dve nedelje posle druge doze“, rekao je Kon, koji je i član Kriznog štaba za suzbijanje širenja zaraze virusom kovid-19.

***

Građani nemaju razloga za paniku – termini za primanje druge doze vakcine AstraZeneka pomereni su za jedan dan, iz organizacionih razloga, saznaje Nova.rs u Vladi Srbije.

„Bez brige, ima dovoljno doza AstraZeneke za sve koji treba da budu revakcinisani“, poručuju iz Vlade i na taj način umiruju brojne čitaoce Nova.rs koji su se našoj redakciji javili zabrinuti zbog informacije da će im termin za vakcinaciju biti pomeren.

***

Ruski nacionalni institut za epidemiologiju i mikrobiologiju Gamaleja potvrdio je kvalitet vakcine proizvedene na Torlaku i odobrio da se u budućnosti u ovom srpskom institutu proizvodi vakcina Sputnjik Ve protiv korona virusa, saopštio je ministar Nenad Popović danas.

Kako se navodi, u saopštenju Srbija će tako postati prva zemlja u Evropi koja proizvodi vakcinu Sputnjik Ve, saopšteno je na sastanku koji su danas u Moskvi održali ministar u Vladi Srbije i predsednik Mešovitog komiteta za saradnju sa Rusijom Nenad Popović i direktor Instituta Gamaleja Aleksandar Gintsburg.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar