Sevojno, dom zdravlja, pedijatar
Foto: Slavica Panić/Nova.rs

Posle prošlonedeljnog protesta, koji je usledio nakon što su Sevojničani, po ko zna koji put, ostali bez pedijatra, novo protesno okupljanje najavili su za sutra u centru Sevjna na „Krugu“ odakle će krenuti u šetnji kroz centar opštine.

Svako odsustvo pedijatra koji radi u Sevojnu, znači zatvaranje pedijatrijeske ambulante u ovoj užičkoj gradskoj opštini. Sevojničan su izgubili strpljenje i nemaju više razumevanja za, kako kažu, neodgovoran zdravstveni sistem koji im je ukinuo pedijatra u drugoj smeni dok u prvoj radi samo jedan lekar koga, ako je iz bilo kog razloga odsutan, nikada ne menja niko. Odlazak kod pedijatra u Sevojnu, i u prvoj smeni, postao je neizvestan jer nikada ne znaju da li će u ambulanti zateći pedijatra. Pre nekoliko meseci zdravstvena stanica ove opštine je ostala i bez laboratorije, što je dodatno razočaralo meštane.

Sevojničani ne prihvataju činjenicu da njihova deca budu građani drugog reda i da im zdravstvena zaštita nije dostupna u njihovoj opštini. Oni traže da pedijatar, kao što je to ranije bilo, radi u dve smene i da svoju decu ne moraju voditi u užički dečji dispanzer u kome nemaju kartone, a nisu ni prioritet jer ne dolaze kod svog izabranog lekara. Pedijatar u drugoj smeni radio je do izbora 2018.godine nakon čega je druga smena pedijatrijske službe prestala sa radom.

Protest građana Sevojna najavljen je za sutra, subotu 29.januar, u 16 časova na „Krugu“, odakle će krenuti u protesnu šetnju ka „Koloniji“.

Zdravo misli o Omikron soju – da li ga treba potceniti Koliko je on zaista bezopasan

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar