Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Centar za lokalnu samoupravu ocenio je danas da je Grad Beograd raspisao loš tender za nabavku 100 autobusa na gas, a favorizuje se, prema tvrdanjam te organizacije, kompanije u vlasništvu rođaka turskog predsednika Redžep Tajip Erdogana.

Centar za lokalnu samoupravu (CLS) oglasio se danas saopštenjem za javnost u kojem je naveo da je Grad Beograd umesto obećanog povoljnijeg, raspisan još, kako tvrdi ta organizacija, gori tender za 100 autobusa na gas.

„Naime, sada je planirano da se autobusi umesto najavljene ‘zelene’ kreditne linije, nabave putem nepovoljnog finansijskog lizinga. Vrednost nabavke je tako skočila za 4 miliona evra, na 34 umesto prethodnih 30 miliona evra“, naveo je Centar za lokalnu samoupravu.

Kako ističe CLS, rok za dostavljanje ponuda je samo mesec dana i raspisan usred godišnjih odmora, što bi bilo, kako ocenjuje taj centar, prekratko za svaki pošteni i fer tender za ovako složen posao.

Prema informacijama CLS-a, lizing kuća preko koje će ići nabavka je „S Leasing“ Erste banke, a unapred favorizovani nabavljač je turski BMC, u čijem vlasništvu je rođak Redžepa Tajipa Erdogana.

„Zato CLS javno pita gradsku vlast da li su naša saznanja tačna i da li je ceo posao unapred dogovoren, a sve ostalo šarena laža za širu javnost“, upitao je Centar za lokalnu samoupravu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar