Foto: Vesna Lalić/Nova.rs; Nova.rs;

Nakon što su se u Beogradu dogodila čak četiri udesa zbog, kako vozači tvrde, poledice, iz JKP "Beograd put" oglasili su se za portal Nova.rs i tvrde da je dovoljna količina soli posuta po prestoničkim putevima.

Kako iz ovog javnog komunalnog preduzeća kažu za Nova.rs, njihove ekipe izlaze na teren po „unapred određenom stepenu angažovanja“, a na osnovu vremenske prognoze, te su i noćas izašli.

Kažu da su na na mokrim mestima i mostovima u Beogradu tokom noći bacili tonu soli.

Takođe, kako su za nedelju najavljene niske temperature, iz „Beograd puta“ kažu da će i tada zimske službe biti na terenu.

PROČITAJTE JOŠ

„Mole se učesnici u saobraćaju da striktno poštuju propise, a naročito da prilagode brzinu propisanu saobraćajnom signalizacijom i uslovima na kolovozu“, kažu iz „Beograd puta“.

Podsećamo, na Mostu na Adi ovog jutra dogodile su se dve saobraćajne nesreće u kojima su povređene dve osobe – u jednoj su se sudarila tri automobila, a samo nekoliko metara dalje došlo je do udesa autobusa i dva putnička vozila. Prema rečima očevidaca, nekoliko automobila se prevrnulo i završili su na krovu, a kako kažu, most je zbog poledice ovog jutra bio „kao staklo“.

Malo kasnije, automobil i autobus gradskog prevoza sudarili su se jutros na Dušanovačkom mostu, a autobus je najverovatnije proklizao takođe zbog poledice, a jedno vozilo se prevrnulo i završilo na krovu u nesreći na obilaznici Borča – Zemun.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar