Na Mostu na Adi ovog jutra dogodile su se dve saobraćajne nesreće zbog, kako svedoče vozači, poledice. Isti scenario desio se i na Dušanovačkom mostu, a i na obilaznici Borča - Zemun. So, na prvi pogled, izgleda nije posuta. Stoga se postavlja logično pitanje - zbog čega, kada su tri udesa mogla biti sprečena.

Na Mostu na Adi ovog jutra dogodile su se dve saobraćajne nesreće.

Na jednom mestu su se sudarila tri automobila, a samo nekoliko metara dalje došlo je do udesa autobusa i dva putnička vozila.

Povređene su dve osobe.

Prema rečima očevidaca, nekoliko automobila se prevrnulo i završili su na krovu, a kako kažu, most je zbog poledice ovog jutra bio „kao staklo“.

PROČITAJTE JOŠ

Malo kasnije, automobil i autobus gradskog prevoza sudarili su se jutros na Dušanovačkom mostu, a autobus je najverovatnije proklizao takođe zbog poledice.

Sudar na Dušanovačkom mostu FOTO: Nova.rs

Jedno vozilo se prevrnulo i završilo na krovu u nesreći na obilaznici Borča – Zemun, ali nije poznato zbog čega.

Zašto niko nije posuo led

S obzirom na pojavu poledice, postavlja se savim logčno pitanje – zbog čega nadležni nisu posuli so na piteve i mostove u Beogradu?

Odgovor na ovo pitanje pokušali smo da dobijemo od Javnog preduzeća „Putevi Beograda“, kao i od JKP „Beograd put“ ali odgovore, do objavljivanja ovog teksta, nismo dobili.

Ko „upravlja“ prestoničkim putevima?

Inače, v.d. direktor „Puteva Beograda“ je Aleksandar Milentijević.

Međutim, njegov mandat je istekao 18. avgusta, ali na zvaničnom sajtu grada, Beoinfo, njegovo ime i dalje stoji.

Potom, v.d. direktori „Beograd puta“, kojem je mandat takođe istekao, ali on uredno i dalje stoji kao direktor na zvaničnom sajtu ovog JKP je Vuk Janković.

Vuk Janković Foto: cukarica.rs

Janković je na tu funkciju izabran u avgustu prošle godine kao čovek od poverenja Aleksandra Šapića.

Kako je Nova.rs  već pisala, Janković je studirao čitavih 15 godina, i to ni manje, ni više nego na Megatrendu. U CV-ju koji je priložio opštini Čukarica 2020. godine, pod stavkom „obrazovanje“, napisao je da je od 2000. do 2004. išao u opštu gimnaziju „Milutin Milanković“ u Beogradu, da bi 2005. upisao Megatrend univerzitet u Beogradu, Fakultet za poslovne studije, smer Međunarodno poslovanje. Kako piše u CV-ju, te 2020. godine Janković je bio student četvrte godine, što znači da je studirao punih 15 godina. A pre nego što je postao prvi čovek „Beograd puta“, Janković je bio član opštinskog odbora na Čukarici zadruženog za privredu, poljoprivredu i ekogiju, a bio je rukovodilac u nekoliko preduzeća.

BONUS VIDEO Autobus proklizao na zaleđenom kolovozu i preprečio put kod Vranja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar