Trzni centar Galerija Beograd, Aleksandar Vucic, obilazak foto Filip Kraincanic Nova rs
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Predsednik Srbije obišao je završne radove na izgradnji objekta Galerija "Belgrade" u okviru projekta Beograd na vodi u pratnji predsednika kompanije Igl Hils (Eagle Hills) iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhameda Alabara.

Predsednik Vučić naveo je da sa ponosom kože da kaže da je danas na gradilištu Beograda na vodi 2.850 radnika, i iz Srbij i iz regiona.

„Ovo još nije gotovo, za mesec ili mesec i po biće otvoren šoping mol. Videli kako napreduje kula. Ovo će biti najmoderniji deo Srbije. Ponosan sam na sve ljude i prijateljstvo sa šeikom Muhamedom“, rekao je Vučić i dodao da je glavni centralni deo mnogo lep, to je najveći šoping mol u ovom delu Evrope.

On je naveo da je ponosan što je projekat „Beograd na vodi“, koji je u početku imao podršku 29 odsto građana, sada podržava više od 70 odsto njih.

„Hoću da se zahvalim Siniši Malom, jer bez njega ovaj projekat teško da bi mogao da uspe. Ukupno 583 objekta smo morali da sklonimo, da ljudima obezbedimo prostor za život, izbeglim Srbima, da sve bude čisto kao suza i napravimo nešto najlepše o čemu su generacije maštale“, izjavio je Vučić.

Tržni centar Galerija Beograd, Aleksandar Vučić, obilazak
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

On kaže da se šeta promenadom. Kako je naveo, obišao je gotovo svaki grad u Evropi i da nigde ne postoji takvo šetalište.

„Zaista sam ponosan na Beograd, na Srbiju i prijatelje koji su pokazali privreženost. Mi smo se dogovorili da pre Svetog Nikole sledeće godine završe ovaj toranj. To znači dza godinu dana i dva meseca najviša zgrada Srbije biće završena, a moj posao je da spremimo vatromet“, rekao je Vučić.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rsN1 je pitao Muhameda Alabara koliko je novca došlo za ovaj projekat iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

„Ne radi se samo o investicijama. Daleko je važnije kad vidite srećne i nasmejane ljude. Ne radi se samo o novcu, radnim mestima, reč je o hiljadu radnih mesta. Ovde se radi i o Vladi Srbije. Ona će naplatiti poreze, imati prihode. Sve to pokreće nada. Niko ne može to da kupi. Ovde će biti ukupno uloženo oko 3,5 milijardi dolara. Razvijaće se i turizam“, rekao je Alabar.

Muhamed Alabar rekao je da imamo neverovatnu priliku i mogućnost da vidimo šta je u rađeno na Beogradu na vodi.

„Beograd je grad u usponu i razvoju, ovo je grad u koji vredi ulagati. Imali smo dobro okruženje koje nam je omogućio predsednik svojim delovnjem i radom, a imali smo veliku podršku i Vlade Srbije. Sbrija jeste zemlja u koju vredi dolaziti iz socijalnog i ekonomskog aspekta“, naveo je on.

Tržni centar Galerija Beograd, Aleksandar Vučić, obilazak
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Sa predsednikom Srbije je i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, kao i ministar finansija Siniša Mali.

„Ovo je naše najveće gradilište, radi oko 200 stranaca iz Tirske, Filipina i drugih zemalja, ovde radi ukupno 2.850 ljudi, ponosan sam na ovo što radimo. Ovaj glavni centralni deo je mnogo lep, to je najveći šoping mol u ovom delu Evrope“, istakao je Vučić tokom obilaska.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare