Inspektori kaznili 20 vozila u Beogradu zbog klime

Podeli:
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Saobraćajni inspektori su pregledom 201 vozila u okviru sistema javnog gradskog prevoza u Beogradu kaznili 20 vozila jer im nisu radili klima uređaji.

Saobraćajni inspektori Sekretarijata za inspekcijske poslove zbog visokih temperatura pojačano vrše nadzor nad funkcionalnošću i ispravnošću klima-uređaja u vozilima kojima je odobreno obavljanje javnog linijskog prevoza putnika na teritoriji grada Beograda, saopšteno je iz ovog sekretarijata.

Kako se navodi u saopštenju, kontrole se sprovode na terminusima svakog radnog dana, u dve smene.

Tokom prethodna tri dana, saobraćajni inspektori ovog sekretarijata izvršili su 201 pregled vozila javnog linijskog prevoza putnika.

Sekretarijat za inspekcijske poslove je naveo da je u dvadeset vozila konstatovana nefunkcionalnost rashladnih uređaja zbog čega su saobraćajni inspektori prevoznicima izdali prekršajne naloge.

Inspektori Sekretarijata za inspekcijske poslove će nastaviti sa svakodnevnim kontrolama ispravnosti klima-uređaja u vozilima javnog prevoza.

Iz ovog sekretarijata apeluju na prevoznike da uključuju rashladne uređaje i vode računa o njihovoj ispravnosti, jer će svako nepoštovanje propisa biti adekvatno sankcionisano.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar