Dim koji je okupirao beogradski vazduh glavna je tema ovog jutra u Beogradu, a izazvao je i lavinu reakcija sugrađana koji ističu da se grad guši u mirisu paljevine, a većina njih traži od nadležnih da hitno reaguju.

Građani se iz gotovo svih delova Beograda žale se na dim i smrad paljevine. Na loš kvalitet vazduha u glavnom gradu Srbije ukazuju i aplikacije za merenje kvaliteta vazduha, koje preporučuju Beograđanima da zatvore prozore, kao i da osetljive grupe smanje aktivnosti napolju.

„Vesiću dođi na Karaburmu u posetu da uživaš u vazdušnoj banji“, ovo je jedan od komentara na vest na našem portalu o dimu koji je okupirao beogradski vazduh.

Beograd, vazduh, kvalitet vazduha
Foto: iqair.com

„Stigao je dim i smrad i do Zemuna, ne mogu ni da pomislim kako je vama koji ste blizu..“, „I novobeogradski Blokovi se guše. Šta je bre ovo ljudi, pobiće nas ko komarce, a mi ćutimo i čekamo“, „Blok 70a u velikom dimu“, „Karaburma se guši“, samo su neki od komentara Beograđana.

Mnogi se žale da se užasno oseća paljevina gume i plastike, posebno na Karaburmi. Ali smrad paljevine oseća se i u drugim centralnim beogradskim opštinama.

„Karaburma i Mirijevo se guše u dimu. Zatvorili smo prozore jer nam isti ulazi u stan. Uključili smo prečiščivač vazduha on bije u crveno. Da li smo mi, ljudi, normalni“, žale se pojedini sugrađani na našu vest.

dim sa deponije
foto: video/nova.rs

„Nedeljama svako veče na Vračaru toksičan smrad paljene plastike. Momentalnon počinjem da kašljem, oči peku, glavobolja…. Ljudi probudite se, posledice ovog trovanja osetićemo svi za par godina. Moramo na ulice zbog ovog“, naveo je jedan Beograđanin.

Bilo je onih kojima je zaštitna maska koju uglavnom nosimo zbog epidemije koronavirusa, danas poslužila i za beogradski vazduh.

zagađenje vazduha Foto:Jelena Sklena

„Smrdi od Bajlonove pijace, pa na dalje, kraj ulice despota Stefana prema Pančevačkom mostu se ne vidi. Užas! Dobro je što iz drugih razloga nosim masku, pa mi je poslužila i za smrad. Gledam, u parkiću mame izvele bebe u kolicima, baš lepo“, ističe jedan Beograđanin.

„Sve izgleda kao apokalipsa, treba zatvoriti sve prozore i uključiti prečišćivač vazduha (ko ima), jer od nadležnih neće biti nikakve koristi“, glasio je komentar.

Bonus video – Dim sa deponije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare