Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Narodna stranka saopštila je danas da u Lipovačkoj šumi u Beogradu iz magistralnog vodovoda već dve i po godine curi najmanje 10 litara pijaće vode u sekundi, dok Beogradski vodovod i kanalizacija ništa ne preduzima po prijavi građana koji su ukazali na taj problem.

Narodna stranka tvrdi da je šteta najmanje 60 miliona dinara, kao i da je bačeno najmanje milion kubnih metara vode.

„Stvoren je čitav veštački potok od dragocene pijaće vode, a nije poznato koliko vode odlazi u podzemlje, što znači da šteta može biti i nekoliko puta veća. Istovremeno je uništen biodiverzitet u prirodnom potoku u koji se uliva pijaća voda“, navodi se u saopštenju Gradskog odbora Narodne stranke Beograd.

Dodaje se da su uzeli uzorak vode sa mesta na kojem curi, a da Zavod za javno zdravlje potvrdio da je reč o vodi za piće.

Narodna stranka je istakla da se „preti građanima drakonskim kaznama“ ako pijaćom vodom zaliju cveće ili deci napune bazen na placu, dok oni „iz čistog nemara“ prave veštačke reke od pijaće vode u šumi.

„Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić nas ubeđuje da je Beogradski vodovod i kanalizacija javno preduzeće koje posluje najbolje od svih u gradu, pa se pitamo kakav li je tek javašluk u ostalim javnim preduzećima, ako je vodovod najbolji“, navodi se u saopštenju.

Ova stranka je naglasila da će „nakon promene vlasti“ svi odgovorni i nemarni direktori javnih preduzeća i svi oni koji rasipaju resurse i novac, „morati za to da odgovaraju“.

Bonus video – „Prljava energija“ odlazi u istoriju, a gde je Srbija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar