Foto: Printscreen; Smiljan Banjac

Smiljan Banjac, koji je bio voditelj na radiju Laguna, rekao je u jutarnjem programu Probudi se na TV Nova S da je sinoć proglasio smrt Lagune na društvenim mrežama, jer je zaista taj radio, kakav je i postojao niz godina, i zvanično prestao da postoji.

On je naveo da je šokiran, jer im niko nije rekao jednom rečju i nije obavestio javnost da će se to dogoditi juče.

„Bili smo iznenađeni svim tim stvarima. Način na koji je to urađeno, način na koji je jedna takva radio stanica, koja je gajila kulturni model i imala slušaoce širokog dijapazona, prestala je da postoji preko noći. Ne sećam se da se tako nešto dogodilo, da se prelomilo za sedam dana. Pojavilo se to nešto novo, koje isplivava, koje se već reklamira od 3. nekog meseca kao televizija, kao radio“, rekao je Banjac.

Upitan da li je sa Igorom Brakusom razmišljao da nastavi da radi u tom mediju, on je rekao da onog trenutka, prošlog petka, kada je bivši direktor Dejan Papić došao na kolegijum i rekao da medij menja vlasnika, a sa željom da on od ponedeljka nastave da rade u nekom obimu, ali da forma emisije postoji.

„U toj konstelaciji stvari da mi nešto kao radimo, da ne radimo u punom obimu, ja sam rekao da to ne dolazi u obzir i da u takvim okolnostima i sa tim novim vlasnikom jednostavno nas ne zaslužuje. Čovek ne zaslužuje ni Brakusa ni mene, ne zaslužuje ni Zoranu, ne zaslužuje ni Pavla Veljkovića, ni Đuru Svilara… Mi smo bili isključivi i rekli posle pet minuta sastanka da nemamo nameru da radimo za Željka Mitrovića bilo šta“, naveo je Banjac.

Govoreći o padu aviona i pogibiji dva pilota, on je rekao je da je reč o strašnim stvarima i da treba sačekati zvaničnu istragu.

„Odmah mi se javljaju i one slike onog helikoptera, magle i Surčina i kako je tragično završena po te ljude koji izgubili žiote, koji su želeli da pomognu, a koji su zbog vlasti anatemisani. Treba sačekati da se završi istraga. Ono što mi je interesantno je da su piloti bili u odltajmeru. Bio sam u vojsci na aerodromu Željava iznad Bihaća, gde su bili locirani ovi avioni mig 21. Bilo ih je čini mi se tri. Ovo je jedini koji je ostao“, naveo je Banjac.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare