Meštani Vukasovićeve 46, ulice na Kanarevom brdu u Beogradu, navikli su na susedni park u kojem se njihova deca igraju i odrastaju. Ta idila će, po svemu sudeći, nestati, jer umesto parka i drveća treba da nikne parking.

Kada su shvatili šta se sprema, komšije su se organizovale i obratile nadležnim službama. Od opštinskih vlasti u Rakovici su, kako tvrde, dobili samo bahate odgovore.

Kako su nam rekli, pre dva dana došle su mašine a kada su stanari izašli da pitaju šta se dešava, dobili su poražavajući odgovor – ruši se park i pravi se parking. Upravnica zgrade Smiljana Petrović, živi u ovoj zgradi punih 40 godina, a za ovaj problem nije štedela reči.

Parkić na Kanarevom brdu Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Ja ovde stanujem 40 godina i nikada se ovo nije dešavalo. Ruše park i prave parking, što znači da se seče drveće i stavlja pločnik koji će se leti usijati. Moja deca i njihova deca, igraju se u ovom parku. Moj zamenik koji je arhitekta, izašao je da ih pita za nalog koji nisu imali. Kada smo ih obavestili da smo pisali medijima, sklonili su mašine a predsednik opštine Rakovica  Miloš Simić nam je rekao da pošto smo im mi sa Kanarevog brda malo glasova dali na izborima, treba da budemo zadovoljni ovim što imamo – i to nam je mnogo.  Da li je to normalno? Nije, ali mi nastavljamo da se borimo i nadamo se da ćemo uspeti, a vama hvala što ste došli za razliku od ostalih koji su ostali gluvi na naše molbe“, kaže Smiljana.

PROČITAJTE JOŠ

Trotoar oko zgrade koji su platili i borili se da ga urade, od mašina je polomljen, a izrada novog je upitna.

Sudeći po svemu, četrnaest stabala će biti sravljeno sa zemljom, park ide u zaborav, jer je nekome stalo da ima parking umesto dečijeg igrališta. Umesto parka, niču parking mesta, sve „našu decu“.

BONUS VIDEO: Na zidu kod parkinga iza bolnice „Sveti Sava“ u Beogradu osvanuo je grafit ispisan crnim slovima „Beogradom krv će liti, gej parade u septembru neće biti“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare