Uzice Ekololski protest blokada
Užičanka Slobodanka Milanović na protestu u Užicu Foto:Slavica Panić/Nova.rs

Užičanka Slobodanka Milanović, izašla je danas na protest u Užicu, uprkos padavinama i hladnoći. Kaže da nije izašla zbog sebe, već zbog mladih koji iz Užica odlaze glavom bez obzira.

„Samo sam zbog mladih došla, nemaju posao, nemaju ništa, beže iz Užica i idu da rade po Beogradu i kojekuda, zbog njih sam ovde. Što se mene tiče, mi stariji smo naše penzije dobili, ali mladi, daj Bože da ih ostvare, mislim da neće nikad“, rekla je za Nova.rs Užičanka Slobodanka Milanović i dodala:

„Ako ovaj monstrum bude vladao, nema šanse. Ja ne znam da li ima nešto grđe na ovom svetu od njega. Nema govora da me nešto spreči da izađem na ulicu, pa i da je sneg do grla, izašla bih.“

Posle sat vremena, koliko je danas trajala blokada u Užicu, građani su se mirno razišli, saobraćaj se pokrenuo, a rečenica koja se najčešće čula među Užičanima bila je „Vidimo se sledeće subote“.

Baka Gordana, skoro 200 kilometara severnije, u Beogradu, imala je slične poruke za vlast:

„Toliko je razloga za nezadovoljstvo i za proteste. Nadam se da će moje godine inspirisati i one mlađe da se pokrenu. Ovde nisam samo da bi se usprotivila vlasti, već svemu što koči da nam bude bolje. Veliki sam ljubitelj prirode“, kaže Gordana za Nova.rs.

Detaljnije čitajte u posebnom tekstu.

Bonus video – Sukob na protestu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar