arriva litas, protest, autobusi
Foto: Promo / Arirva Litas

Kompanija Arriva Litas najavila je za ponedeljak celodnevnu obustavu saobraćaja na teritoriji grada Požarevca zbog, kako su naveli, niza neregularnosti prilikom tendera za izbor privatnog partnera za usluge prevoza na teritoriji tog grada.

Ariva Litas će u ponedeljak od 4:30 do 22:00 sata obustaviti celokupan gradskoprigradski saobraćaj na teritoriji grada Požarevca i delu Srbije. Svi međumesni polasci koji u svojim redovima vožnje imaju stanicu Požarevac neće primati niti dovoziti putnike u Požarevac“, navodi se u saopštenju.

U kompaniji ističu da Autobuska stanica u Požarevcu u tom periodu takođe neće raditi, niti će se prodavati karte za druge prevoznike.

Povezane vesti:

Zbog navedenih obustava saobraćaja oko 5.000 putnika će u ponedeljak ostati bez prevoza.

„Odluka za radikalizacijom protesta doneta je nakon niza neregularnosti tokom tenderskog procesa. Osim što je dokumentacija bila u suprotnosti sa javno objavljenom studijom o saobraćaju i projektom javno-privatnog partnerstva, tender je bio kreiran samo za jednog ponuđača, koji jedini u Republici Srbiji poseduje 25 vozila sa pogonom na komprimovani prirodni gas, koja su mlađa od devet godina“, navodi se u saopštenju.

Ariva Litas prethodno je u petak održala su jednočasovnu obustavu saobraćaja u svim gradovima u kojima posluju u Srbiji, na šta nadležne institucije nisu reagovale.

“Svesni smo da će ovo izazvati negodovanje korisnika i putnika i unapred se izvinjavamo. Zbog neprijatnosti koje će imati molimo sve putnike za razumevanje“, poručuju iz ove kompanije i dodaju:

„Aktivnosti koje preduzimamo, javni protesti, apeli koje šaljemo nadležnim organima, obraćanje medijima i prekid saobraćaja nisu isključivo u interesu Arriva Litas i zaposlenih u kompaniji već u krajnjoj linijji i lokalne zajednice kao i građana koji u njoj žive.”

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar