ilustracija Foto:shutterstock ;google.com/maps

U porodilištu u Opštoj bolnici u Aranđelovcu tri bebe inficirane su bakterijom legionela i ta ustanova privremeno je zatvorena zbog zaraze. Novorođenčad su hitno prebačena na lečenje u Centar za neonatologiju Kliničkog centra Kragujevac, gde im se lekari bore za život. Opasna bakterija je, kako saznajemo, izolovana u ventilacionim cevima aranđelovačke bolnice, a inspekcija Ministarstva zdravlja je i dalje u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Građani su besni i traže da neko snosi odgovornost.

„Od zaposlenih i od roditelja čija su deca u bolnici, dobio sam informaciju da je zaraženo čak 10 beba, a da su tri prebačene u Kragujevac. Doktorima iz Kragujevca je potreban lek za bebe, koji se daje kroz infuziju, a kojeg nema na stanju i ne može se nabaviti kod nas. Pronašli smo ženu iz Nemačke, koja će ga poslati po jednom našem kamiondžiji i stići će sutra. Zbog ove stravične situacije tražićemo smenu direktora zdravstvenog centra i bolnice. Borimo se protiv bahatog ponašanja tih ljudi. Kad su videli da imaju problem trebalo je da zatvore porodilište, a sad je troje dece u kritičnom stanju“, kaže za Nova.rs Ivan Ivanović, iz Udruženja građana „Arađelovčani i Aranđelovčanke“.

Iz Kliničkog centra Kragujevac potvrdili su da su bebe prebačene u njihov Centar za neonatologiju. Jedna beba je na respiratoru. 

„Tri bebe prebačene su na lečenje u Centar za neonatologiju Klinike za pedijatriju Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac“ potvrdila je za Nova.rs Vanja Đorđević, portparol ove ustanove.

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar