Foto:EPA-EFE/JUSTIN LANE

Nadležne službe za koronavirus nemaju SMS servis, niti gluve osobe imaju mogućnost da komuniciraju sa lekarima, ukoliko imaju simptome ove zarazne bolesti.

Bojana Pavlović iz Gradske organizacije gluvih Beograda podelila je na svom Fejsbuk nalogu apel da, ukoliko u svom komšiluku i okruženju poznajete neku osobu koja ne čuje, toj osobi date vaš kontakt u slučaju da je potrebno da se pozovu nadležne službe za koronavirus.

Na taj način će gluve osobe moći vama da pošalju poruku, kako biste vi onda pozvali nadležnu službu i poslali natrag informaciju koja odgovara na pitanja i nedoumice osobe koja ne čuje.

„Nadležne službe nemaju mogućnost da šalju SMS, a gluve osobe ne čuju! Pomozite gluvim ljudima, već su u dodatnom strahu jer ne mogu da pozovu nadležne službe. Budite deo rešenja, ne deo problema!“, poručuje Bojana Pavlović.

Ona za Nova.rs podseća i da druge službe – policija, vatrogasci, hitna pomoć, zakazivanje kod lekara – ne mogu da se kontaktiraju SMS-om, već moraju da se pozovu telefonom, što gluvim ljudima nije moguće.