Foto: EPA/KATHERINE TAYLOR

Asocijacija onlajn medija (AOM) zatražila je danas da nadležni organi i MUP Srbije utvrde identitet osoba koje su pretile i oduzele mobilni telefon novinarki KRIK Bojani Pavlović.

Pročitajte još:

Novinarka KRIK je, u sredu uveče, u kafiću u centru Beograda slikala sina predsednika Srbije Danila Vučića, koji je u društvu Aleksandra Vidojevića, zvanog Aca Rošavi, i još nekoliko muškaraca gledao derbi Crvena zvezda – Partizan.

Vidojević je, inače, član Partizanove navijačke grupe „Janjičari“ i trenutno mu se sudi, navodi se u saopštenju AOM.

Bojana Pavlović je sa ulice fotografisala društvo, ali su je po odlasku, zaustavila trojica muškaraca koji su se predstavili kao službena lica, zahtevajući od nje da sa telefona obriše fotografije.

Policajcima su se pridružila još dvojica muškaraca, koji nisu delovali kao policajci, niti su se tako predstavili, dodaje AOM.

Novinarka je rekla da je na zadatku, a jedan od novopridošlih oteo joj je telefon iz ruke, na šta policajci nisu reagovali.

Posle insistiranja da joj kažu zbog čega joj je oduzeto sredstvo za rad, čovek koji je to uradio rekao je da on kao civil nije dužan ništa da joj objašnjava.

Tek posle odobrenja Vidojevića, novinarki je vraćen telefon.

Asocijacija onlajn medija poziva MUP i druge nadležne institucije da garantuju bezbednost novinarki portala KRIK i omoguće uslove za nesmetan rad novinara.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare