Novica Antić
Novica Antić Foto: N1

"Lažni socijalista i levičar, lažni rezervista i lažni patriota Aleksandar Vulin, najviše će učiniti za Vojsku Srbije kad iz nje ode. Toliko sramote, nesposobnosti, diletantskog ponašanja i štetnih odluka ne pamti istorija naše slavne vojske", saopštio je predsednik Vojnog sindikata Novica Antić, a povodom izjave ministra Aleksandra Vulina da je "snaga Vojske Srbije pre svega u njenim ljudima".

Pročitajte još:

Antić je u saopštenju ocenio da je licemerno što se Vulin setio pripadnika Vojske sad kad mu se „ljulja fotelja“.

„Ima li većeg cinizma i bezobrazluka od toga da o brizi za pripadnike VS, u paničnom strahu od gubitka ministarske fotelje, danas priča onaj koji je na najbeskrupulozniji način, čineći krivična dela, kršeći međunarodne konvencije i zakone, proganjao upravo te pripadnike Vojske Srbije, samo zbog toga što su tražili bolje uslove rada, zaštitu svojih prava, kolektivni ugovor…“, zapitao se Antić u saopštenju koje je prosledio Vojni sindikat Srbije.

„Onaj koji je izbegavao da služi svojoj zemlji kad joj je bilo najteže danas isteruje iz stroja njene najbolje pripadnike i odlikovane borce, a od kad je ministar vojsku je napustilo više od 5000 profesionalaca.

Vojni sindikat Srbije
Foto:N1

Njegovo ministrovanje nanelo nam je veće gubitke nego ratovi u koje su nas slali. Niko nije narušio međuljudske odnose u vojsci kao što je to učinio Vulin. Do te mere da mu na kolegijume ne dolaze najbliži saradnici. To je fakat. To danas zna svaki vojnik. Potpuno je privatizovao vojsku, a svakodnevno je zloupotrebljava isključivo za ličnu i političku promociju.

Pročitajte još:

O mešanju u komandovanje vojskom suvišno je govoriti jer javnost i sama vidi da je Načelnika Generalštaba i druge generale potpuno skrajnuo i obesmislio njihovo postojanje. I pored svega, on danas ima obraza da priča o brizi o ljudima, onim ljudima kojima kao poslodavac ne isplaćuje topli obrok, prevoz do posla u realnom iznosu, dnevnice, regres, kojima je ukinuo subvencije za stambeno zbrinjavanje, koji plaćaju participaciju za lečenje dvostruko više od ostalih građana, koje svakodnevno diskriminiše po više osnova“, naveo je Antić u saopštenju.

„Vojska Srbije je potpuno politizovana“

„Osnovni postulati funkcionisanja Vojske Srbije počivaju na načelu subordinacije i jasno određenim pravilima starešinstva u koje se nikad u istoriji nije mešala politika, niti to sme. Danas je Vojska Srbije potpuno politizovana i potčinjena Aleksandru Vulinu i njegovoj „ekipi“ iz „kombi stranke“ koja sistematski i svakodnevno uništava našu vojsku iznutra“, ocenio je Antić u saopštenju.

„Može Vulin u nedogled da priča bajke i obmanjuje javnost, ne može da obmanjuje nas koji za razliku od njega jesmo vojska u svakom smislu i koji čast i dostojanstvo vojničkog poziva merimo cenom života. On to nikad neće razumeti.

Novica Antić
Novica Antić Foto: N1

Za sad ovo javno kažem ja, kao predsednik najvećeg i jedinog reprezentativnog sindikata u Vojsci Srbije, to mi je zakonska obaveza. Pitanje je dana kad će o svemu progovoriti najviši oficiri i generali jer sa žaljenjem konstatujem da mnoge naše jedinice danas ne mogu da odgovore svojoj osnovnoj Ustavnoj ulozi, najviše zahvaljujući neprijateljskom i subverzivnom delovanju upravo Vulina i njegovog scenografa za parade i predstave koje zovu vežbama, maketara Baće.

O svemu ovome svedoče i vrapci na granama naših kasarni. Ono što niko danas ne može da razume jeste da li Vulin zaista veruje u specijalne ratove u svojoj glavi i u ovo što govori, ili je reč o čistom bezobrazluku i ruganju srpskoj vojsci u lice pa i samoj instituciji Predsednika Republike kao glavnokomandujućeg, koga svakodnevno obmanjuje o stvarnom stanju.

Кako god i jedno i drugo su više nego jasan razlog da se nesreća koja nas je zadesila, a zove se Vulin, više nikad ne ponovi časnim i namučenim pripadnicima Vojske Srbije kojih je iz dana u dan sve manje“, naveo je u saopštenju predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram