Vukan Stoiljković Foto: Privatna arhiva

Mali Vukan iz Vranja primio je u Budimpešti “zolgensmu“, najskuplji lek na svetu, kako bi pobedio spinalnu mišićnu atrofiju, objavili su njegovi roditelji.

„Vukan je u utorak 31.05.2022. primio Zolgensmu! Hvala dragom Bogu te je sve prošlo bez ikakvih komplikacija. Na početku naše zajedničke borbe rekli smo da svi zajedno uz Božju pomoć idemo po lek i uspeli smo, dragi ljudi! Uspeli smo da prikupimo jako brzo ogromnu količinu novca i Vukana dovedemo do leka koji mu je spasio život! Budite ponosni na sebe i sav doprinos koji ste pružili. Mi smo vam toliko zahvalni da ne postoje reči kojima bismo ovu zahvalnost i sreću mogli da iskažemo“, navode u objavi na Tviteru.

Zahvalili su se svima koji su nesebično pomagali u toj trci sa vremenom, jer su uspeli da uhvate taj trenutak života vredan.

„Hvala svakom od vas, za svaku poruku, uplatu, organizaciju. Hvala vam za divne bazare, koncerte, književne večeri, predstave, licitacije, aukcije, Vukanovu picu, Vukanov koktel, Vukanovu kafu, Vukanov košarkaški teren, Vukanov moto skup i auto skupove…“, kaže se u poruci.

PROČITAJTE JOŠ

Vukanovi roditelju su se zahvalili i svim udruženjima, opštinama, zajednicama, ustanovama, javnim i privatnim preduzećima, vojsci, policiji, sportistima, javnim ličnostima i posebno „divnom gradu Vranju, čije su se dobre duše ujedinile kao nikada do sada“.

„Podjednako se zahvaljujemo i svim ostalim gradovima, dijaspori i dobrim ljudima iz celog sveta. Hvala Srbijo, hvala Republiko Srpska! Hvala svima! Hvala vam što ste sebe dali i zauvek postali naša najbolja i najjača armija! Hvala vam za svaku lepu reč, utehu i preveliku podršku! Dokazali smo još jednom da smo kao narod u slozi najbolji, da je medju ljudima opet pronadjen čovek! Borili smo se svim srcem i vodili samo s namerom da iz ove borbe izađemo kao pobednici i evo nas, mi i jesmo pobednici svi zajedno! Još jednom se zahvaljujemo svima a takođe i klinici Betešda koja nam je sa svojim stručnim timom pružila predivan tretman od prvog dana boravka ovde“, ističu Vukanovi mama i tata.

Veliku zahvalnost, navode, duguju i divnim roditeljima ostalih mališana koji se poput njih bore sa tom bolešću.

„To su naši drugari, saborci i saputnici u ovoj priči i divno je znati da smo zajedno u ovome! Budite uz nas, javljamo se sa svakim novim uspehom koji naš mali a tako veliki borac napravi, i nadamo se da ći ih tek biti! Hvala što ste Vukanu spasili život“, stoji u postu objavljenom na Tviteru.

 BONUS VIDEO: Roditelji malog Vukana: Hvala svima koji su pomogli, čekamo preliminarne analize u Mađarskoj

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare