Hurgada
Foto: Shutterstock

Ambasador Egipta u Srbiji Amr Aldžovali uputio je javnosti obaveštenje kao odgovor na pitanje koje su ambasadi uputili brojni srpski turisti - da li će biti dozvoljen pristup kafićima i restoranima u Hurgadi i Egiptu generalno?

„Srećan sam da podelim sa srpskim turistima da ne postoje restrikcije za dnevni pristup hotelima i plažama u okviru rizorta u Hurgadi i u celoj zemlji“, navodi Aldžovali u pisanoj izjavi.

Restorani, kafei, i svi ostali turistički objekti u Hurgadi su dostupni do ponoći, u okviru svog radnog vremena, navodi se u saopštenju.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Toplo pozdravljamo drage srpske turiste i pozivamo ih da dođu u Egipat, da uživaju u klimi i takođe osete i uzmu učešća u tradicionalnoj kulturi gostoprimstva i praznika“, piše Aldžovali.

Cene u ovoj zemlji, koja je bila otvorene i prošle godine, malo su veće nego pre pandemije, ali je to očekivano, kažu iz agencija.

„S obzirom na to da je prošle godine bilo otvoreno i da je moglo da se putuje, ove godine objavljujemo cenovnike onakve kakvi jesu. Ništa nije značajno pojeftinilo, sve je na nivou prošle godine ili čak nešto skuplje“, kaže Jelena Milanović.

Naglašava da cene zavise od ostalih tržišta.

„Ako imaju visoku potražnju i dozvoljen ulazak u zemlju, onda su i cene više, jer njihova popunjenost je 50 odsto kapaciteta. Tako da cene nisu mogle biti niže“, kaže nam Milanović.

Njena agencija ima ponudu za Kušadasi autobusom od 170 evra u predsezoni, a avionom od 357 evra. Za Hurgadu imaju aranžmane od 469 evra.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar