Alarmantno: U ovom gradu svaki drugi testiran ima koronu

Društvo 26. nov. 202015:31 > 18:01
Podeli:
Foto: EPA-EFE/FILIPPO VENEZIA

U poslednja 24 sata u Kuršumliji je registrovano 14 novozaraženih virusom korona od 31 testiranih, a direktorka Doma zdravlja Kuršumlija Uranija Petrović ukazuje da je skoro polovina testiranih pozitivna na koronu, a epidemiološku situaciju u tom gradu opisuje kao ''lošu i zabrinjavajuću''.

Ona je za Tanjug rekla da se u Domu zdravlja dnevno pregleda oko 70 pacijenata sa simptomima respiratornih infekcija, kao i da je zbog velikog broja pregleda i novozaraženih pojačan rad službi u kovid ambulanti.

“Ljudi se plaše korone, dolaze i oni koji imaju običnu kijavicu i prehladu, do pacijenata sa najtežim simptomima kao što su gušenje i visoka temperatura“, rekla je Petrović. Pojasnila je da se svim pacijentima radi analiza krvne slike, a na osnovu nje antigenski test, dok se snimanje rendgenom radi ukoliko se posumnja na upalu pluća.

U zavisnosti od kliničke slike, pacijentima se određuje terapija i upućuju na kućno lečenje, a najteži pacijenti šalju se u kliničko-bolničke centre u Nišu i Prokuplju. Petrović je kazala da je u Kuršumliji od oktobra, u trećem talasu epidemije, registrovano 336 zaraženih virusom korona.

Komentari

Vaš komentar