Foto: Promo

Da bi pomogli svojoj drugarici Aniki Manić, koja je bolesna, mališani iz Gornjeg Milanovca počeli su da crtaju ispred svojih zgrada, prodaju kokice i sprovode raznorazne aktivnosti kako bi prikupili dovoljno novca na njeno lečenja. Ona boluje od spinalne muskularne atrofije, a za njeno lečenje je neophodno nešto više od dva miliona evra.

Autori: Nebojša Jovanović i Ljubica Sokić

Ovi mali humanitarci u zamenu za novčani prilog donatorima su davali i daju njihove umetničke radove. Mališani su uporni u svojoj akciji jer žele, kako kažu, da Anika što pre ozdravi i zajedno sa njima nastavi sa dečijim vragolijama.

„Moramo joj pomoći da nastavi normalno svoje detinjstvo i svoj život. Želimo da nam se što pre vrati kako bismo nastavili da se družimo“, poručuju u glas.

Ni Milanovčani se nisu oglušili na ovu akciju, jer je prodaja bila iznad svih očekivanja i za dva dana prikupljeno je sto hiljada dinara i 130 evra, a juče su skupili još 50 hiljada dinara.

Milanovčani su optimisti da će uz pomoć cele Srbije prikupiti neophodna sredstva.

Čitav grad se digao na noge, a jedna od akcija je davanje knjiga onima koji uruče novčani prilog od strane UG „Mladi Milanovca“.

To ne bi bilo neobično da one nisu izgubile svoje mesto u tamošnjoj biblioteci.

Kada su predstavnici vlasti u Milanovcu otvarali lokalnu televiziju, navodno je naređeno, da se isprazni sala Kulturnog centra u kojoj se nalazilo oko 3000 knjiga.

Članovi udruženja „Mladi Milanovca“ su preuzeli njih 1500 i darodavcima novčane pomoći za malu Aniku poklanjaju knjige.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar