Zoran Milojevic Zelja
Zoran Milojević Zelja Foto:N1

Vicekonzul Srbije u Štutgartu Magdalena Milojević, ćerka je Zorana Milojevića Zelje člana SNS-a koji je u javnosti označen kao jedan od glavnih batinaša naprednjaka, potvrđeno je našem portalu iz tri različita izvora. Da li je vicekonzulka školovana za diplomatsku službu, ili je zaposlena u Ministarstvu spoljnih poslova (MSP) u cilju zbrinjavanja partijskih saradnika, nismo uspeli zvanično da proverimo, jer iz ministarstva nisu odgovorili na naš zahtev.

Da je Magdalena Milojević zaista vicekonzul u Štutgartu potvrđuje i sajt konzulata Srbije u tom gradu, gde njeno ime stoji u odseku diplomatsko osoblje. Takođe, na njenom Fejsbuku, javno je dostupna fotografija, na kojoj je u društvu sa Božidarom Vučurovićem, bivšim generalnim konzulom u Štutgartu, a sada Minhenu, kada su zajedno polagali vence palim srpskim vojnicima u Prvom svetskom ratu.

Izvori novine “Nova” tvrde da je dolazak Magdalene Milojević u Ministarstvo spoljnih poslova od samog početka kontroverzan, kao i da je ona samo jedan od mnogobrojnih partijskih kadrova koji se besomučno zapošljavaju u MSP.

“Mesto vicekonzola zauzela je dugogodišnjem diplomati sa 30 godina iskustva, koji je nakon toga napustio službu”, kazao je jedan od izvora novine “Nova”.

Inače, Zoran Milojević Zelja je čovek sa severa Kosova čije ime se u javnosti više puta spominjalo zbog incidenata tokom lokalnih izbora još od 2013. godine. Predstavnici opozicije više puta su ga označavali kao napadača, ali se nijedan od tih slučajeva nije našao pred sudom.

Među njima je i slučaj prebijanja i kidnapovanja opozicionog aktiviste Danila Bobića, tokom kampanje u Vrbasu 2013. godine. Bobić je identifikovao Milojevića na fotografijama u policiji, ali od celog slučaja nije bilo ništa.

Tužilaštvo godinama nije uspevalo da sasluša Milojevića, a kao obrazloženje navodili su da ne uspevaju da ga nađu na adresi, iako se pojavljivao na događajima koje organizuje SNS. Na jednoj od njih, u aprilu 2017. godine, pojavio se Milojević, koji je viđen u pratnji šefa tada Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića.

U vreme kada je Kancelarijom za Kosovo i Metohiju rukovodio Aleksandar Vulin, postao je savetnik u toj kancelariji, član IO SNS i poverenik SNS za KiM, ali i predstavnik „Telekoma“ za KiM.

Ministarstvo bez odgovora

Bivši funkcioner SNS Saša Mirković tvrdio je da Milojević komanduje paralelnim strukturama SNS, sačinjenim od aktivista i ljudi koji su zaposleni u MUP i BIA. Blic je 2015. označio Milojevića kao „glavnog batinaša SNS“, vlasnika pumpe u Leposaviću, i osoba koja je identifikovana u policiji u Vrbasu kao batinaš.

Od kada je Magdalena Milojević zaposlena u Ministarstvu spoljnih poslova i na osnovu koje stručne spreme, kao i da li joj je to prva funkcija koju obavlja ili je radila i druge poslove u ministarstvu, i ako jeste koje, pitanja su koja smo poslali Ministarstvu spoljnih poslova Srbije, ali do objavljivanja ovog teksta, odgovore nismo dobili.

Mihajlo Šaulić, Mihailo Šaulić
Mihajlo Šaulić Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Šabanov sin konzul u Cirihu

O tome kako se kadrira u MSP i ko se sve nalazi na diplomatskim funkcijama u predstavništvima Srbije, novine “Nova” su pisale i ranije. Pre skoro dva meseca ekskluzivno smo objavili i da je Mihajlo Šaulić, sin pokojnog pevača narodne muzike Šabana Šaulića, imenovan za generalnog konzula Srbije u Cirihu, takođe bez adekvatne spreme za to mesto.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare