Zoran Milojevic Zelja
Zoran Milojević Zelja Foto:N1

Pokret Oslobođenje objavio je danas da sumnjaju da je u Beču s gotovo četiri kilograma heroina uhapšen Zoran Milojević Zelja, funkcioner Srpske napredne stranke, te da su se tim povodom obratili policiji Grada Beča tražeći zvaničnu potvrdu. S druge strane, Zora Milojević Zelja u izjavi za Nova.rs kaže da to nije tačno i da je on u Srbiji.

Sumnju da je u Beču uhapšen zapravo funkcioner SNS Zoran Milojević izneo je predsednik Odbora za borbu protiv kriminala iz pokreta Oslobođenje Milan Dumanović.

„Mi smo danas kontaktirali bečku policiju da nam potvrde vest koja se pojavila u tamošnjim medijima, a stidljivo i na pojedinim srpskim portalima, da je Milojević uhapšen u Beču s velikom količinom heroina“, naveo je Dumanović u saopštenju.

Zoran Milojevic Zelja i Milan Dumanovic
Zoran Milojevic Zelja i Milan Dumanović Foto:N1/Ivan Dinić/Nova S

Da je Zelja uhapšen spekulisalo se i na društvenim mrežama:

S druge strane, Nova.rs stupila je u kontakt sa Zoranom Milojevićem Zeljom koji je u izjavi za naš portal negirao tvrdnje Oslobođenja.

„Glupost, ne znam ništa o tome“, rekao je Milojević i dodao da je u zemlji, na Kopaoniku.

Zoran Milojević Zelja je čovek sa severa kosova i koordinaror SNS za istočnu Srbiju.

Njegovo ime je više puta pominjano u vezi sa incidenatima tokom lokalnih izbora poslednjih nekoliko godina.

Iako su ga napadnuti pripadnici opozicije više puta identifikovali kao napadača, nijedan od tih slučajeva nije se našao pred sudom, a među njima je i slučaj prebijanja i kidnapovanja opozicionog aktiviste Danila Bobića tokom izborne kampanje 2013. u Vrbasu.

Tužilaštvo godinama nije uspevalo da ga sasluša. U obrazloženjima se navodilo da ne uspevaju da ga nađu na adresi dok se istovremeno pojavljivao na zvaničnim događajima SNS-a.

On je, u vreme kada je Kancelarijom za KiM rukovodio Aleksandar Vulin, postao je savetnik u Kancelariji, član IO SNS i poverenik SNS za KiM, a bio je i „predstavnik Telekoma“ za KiM.

Za Milojevića je bivši funkcioner SNS Saša Mirković tvrdio da komanduje paralelnim strukturama SNS sačinjenim od aktivista i ljudi koji su zaposleni u MUP i BIA.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar