Zoran Drobnjak Foto:TANJUG/ FILIP KRAINČANIĆ

Vršilac dužnosti direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak izjavio je danas da će to javno preduzeće poštovati preporuke Državne revizorske institucije i dodao da je na Vladi Srbije da raspiše konkurs za novog generalnog direktora.

Revizor je konstatovao u svom izveštaju da Putevi Srbije krše Zakon o javnim nabavkama, kao i da Zoran Drbonjak više ne može da bude vršilac dužnosti direktora tog javnog preduzeća, pošto je u tom statusu već šest godina.

Drobnjak je kratko rekao Tanjugu da će preporuke po pitanju javnih nabavki biti poštovane, u cilju da Putevi Srbije još bolje rade.

Kada je reč o zahtevu revizora za imenovanje novog direktora Puteva Srbije, Drobnjak kaže da je na vladi da raspiše konkurs za izbor novog generalnog direktora.

Nadzorni odbor JP Putevi Srbije treba da pokrene inicijativu za imenovanje direktora preduzeća u skladu sa Zakonom o javnim preduzećima, navedeo je revizor u izveštaju o reviziji pravilnosti poslovanja Puteva Srbije u delu koji se odnosi na javne nabavke za 2018. i 2019. i naknade po ugovorima za rad van radnog odnosa i ostalim ugovorima sa fizičkim licima za 2019.

Revizor je naveo da Drobnjak više od šest godina obavlja funkciju vršioca dužnosti direktora preduzeća, što nije u skladu sa Zakonom o javnim preduzećima, kojim je propisano da period obavljanja funkcije vršioca dužnosti direktora ne može biti duži od jedne godine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare