Zoran Đorđević Foto:TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Zoran Đorđević, doskorašnji v.d. direktora „Pošte Srbije“, trenutno ne obavlja nijednu javnu funkciju, otkako ga je na toj funkciji 16. maja nasledio Zoran Anđelković. Đorđevićeva imovina ipak, i dalje je javno dostupna, a u odnosu na prošlu godinu, ona je drastično uvećana.

Zoran Đorđević je funkciju v.d. direktora „Pošte“ obavljao donedavno, kada ga je smenio njegov imenjak – Zoran Baki Anđelković. Iako trenutno ne obavlja nijednu javnu funkciju (barem za sada), njegova imovinska karta i dalje je javno dostupna. Prema podacima Agencije za sprečavanje korupcije, Đorđević je, u odnosu na prošlu godinu, značajno uvećao svoju imovinu.

Zoran Đorđević Konferencija za novinare povodom novih redovnih poštanskih maraka EXPO BG 2027 Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Prošle godine, Đorđević je od nekretnina prijavio dve kuće od po 150 i 90 kvadrata, kao i dve parcele građevinskog zemljišta.

Ipak, on tada nije prijavio četvorosobni stan od 124 u strogom centru Beograda, u ulici Kraljice Natalije.

U imovinskoj karti ovog istaknutog člana SNS sada se navodi ova nekretnina, za koju piše da je nasleđena.

Misterija četvorosbnog stana u strogom centru

Pre dve godine, u martu 2022, tada prvi čovek „Pošte“ postao je vlasnik ovog stana, a kako se navodi u Katastru nepokretnosti, na ovaj stan stavljena je hipoteka za stambeni kredit koji iznosi 160.000 evra, a koji je odobren svega dva meseca ranije, u januaru.

PROČITAJTE JOŠ

Advokatica Zorana Đorđevića za Nova.rs je rekla da je u pitanju stan iz nasledstva od 2023, ali nije objasnila zbog čega na njemu postoji hipoteka za stambeni kredit koji je odobren godinu dana ranije. Iz Agencije za sprečavanje korupcije naveli su za naš portal naveli da će nakon 15. maja, što je bio rok za podnošenje novih izveštaja o imovini, nakon što izvrše prethodne provere, doneti odluku da li ima osnova za pokretanje vanredne provere tačnosti i potpunosti podataka koje je Đorđević dostavio.

Stanovi, parcele, parking, grobno mesto…

Đorđević je, u odnosu na prošlu godinu, bogatiji za još jednu nekretninu koju je nasledio, a u pitanju je, kako se navodi, porodična stambena zgrada od 170 kvadrata, koja se u imovinskoj karti navodi dva puta, a Đorđević je nasledio polovinu.

Osim stana, Đorđević je nasledio još tridesetak parcela građevinskog zemljišta koje je nasledio, a čija je ukupna površina oko 24.000 kvadrata, čiji nije jedini naslednik. Prema našoj računici, njemu je pripalo oko 4.800 kvadrata.

Foto: Printscreen/acas.rs

U njegovom posedu su i ostava i parking mesto u izgradnji, površine po 32 i 16 kvadrata, koje je stekao, kako se navodi, „razmenom za nasleđeno vlasništvo“. Po istom osnovu, stekao je trosoban stan u izgradnji od 92 kvadrata.

Na kraju, Đorđević zakupljuje i grobno mesto.

Mercedes i plata od 250.000 dinara

Kako se takođe može videti u njegovoj imovinskoj karti, Đorđević i dalje vozi isti automobil kao i dosad, „mercedes A180“, koji je dobio na poklon. Od koga, do danas nismo saznali.

Dok je bio v.d. direktora „Pošte“, Đorđevićeva plata bila je 247.000 dinara.

BONUS VIDEO Kako je Zoran Đorđević „prekomandovan“ u Sloveniju zbog loših rezultata u Pošti?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare