Beobanka zgrada Foto:Google maps

Zgrada nekadašnje Beobanke na Zelenom vencu pre nekoliko dana dobila je novog vlasnika, čime je stavljena tačka na prethodni projekat kompanije “Stattwerk” posle čitave tri godine. Ostatke nekadašnjeg objekta kupila je novosadska firma “Astoria Properties”, a već su i odmakle pripreme za temeljnu rekonstrukciju ovog zaštićenog zdanja, navodi portal Beobuild.rs.

Zjapeća ruina u samom centru grada konačno bi mogla biti ponovo privedena nameni, a novi projekat rekonstrukcije već je u procesu pribavljanja građevinske dozvole i neophodnih odobrenja Zavoda za zaštitu spomenika, piše Beobuild.

Rekonstrukcija objekta će biti izvedena u postojećim gabaritima, a ukupna površina objekta je oko 10.000 kvadrata.

„Objekat se sastoji iz glavne kule (suteren, prizemlje i 13 spratova) i aneksa ka Brankovoj ulici (podrum, prizemlje i pet spratova), primarno poslovne namene sa svim pratećim funkcijama i mogućnošću realizacije komercijalnog prizemlja. Treća arhitektonska celina ovog kompleksa, odnosno aneks ka Ulici carice Milice, nije u istom vlasništvu, pa tako nažalost neće ni biti obuhvaćen projektom rekonstrukcije“, navodi portal.

Nepostojanje posebnog parking prostora ili podzemne garaže, kako se ističe, ostaje ograničavajuća okolnost ovog kompleksa, što će verovatno biti razmatrano i rešavano u nekoj kasnijoj fazi.

Pribavljanje građevinske dozvole i potrebnih odobrenja je u toku, tako da se i početak radova moze očekivati relativno skoro, prema nekim najavama – već ovog leta, ističe Beobuild.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar