Zastava oružje Kragujevac Foto:N1

Fabrika "Zastava oružje" je ugovorom o isporuci lovačkog i sportskog oružja na tržište Sjedinjenih Američkih Država (SAD), u vrednosti 234 miliona dolara, obezbedila punu uposlenost kapaciteta, sigurnost radnih mesta i primanja za 2.500 zaposlenih u narednih šest godina, izjavio je danas direktor fabrike Milan Petković.

Taj ugovor je, prema rečima Petkovića, najveći u istoriji kragujevačke fabrike i „izvoz u SAD je potvrda visokog kvaliteta proizvoda“.

„Završena je prva godina tog ugovora koji će biti realizovan u još pet. Svake godine bi trebalo da izvezemo na američko tržište proizvode u vrednosti 40-ak miliona dolara. Reč je o lovačko-sportskom naoružanju“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, u toj fabrici izuzetno zadovoljni ukupnim poslovanjem, jer su, kako je naveo, ostvareni rezultati koji su najbolji u proteklih deset godina.

„Ostvarili smo rast izvoza u odnosu na 2020. godinu od 28 procenata i prebacili smo plan poslovanja za deset odsto“, kazao je Petković.

On je istakao i da fabrika za naredne tri godine ima ugovorene pune kapacitete.

Direktor „Zastava arms USA“, koja je ekskluzivni predstavnik kragujevačke fabrike u SAD Ranko Ristić, rekao je agenciji Beta da je ugovor o njihovoj saradnji potpisan 2018. godine, a da su 2021. godine „oboreni svi rekordi“ potpisivanjem najvećeg ugovora u istoriji fabrike u Kragujevcu.

„U Americi smo postali firma sa najboljim kvalitetom oružja koje je zasnovano na toj kalašnjikov platformi, gde Zastava oružje ima veliku tradiciju“, rekao je Ristić.

On je naglasio da je njegova firma najveći izvoznik te vrste naoružanja u SAD.

Bonus video – Jovana Netković Oružje u kući povećava strah da se nasilje prijavi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar