Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Predsednik Vučić reagovao je na pisanje portala Nova.rs o transformaciji Elektroprivrede Srbije iz javnog preduzeća u akcionarsko društvo koja bi, praktično, otvorila put za privatizaciju ovog energetskog giganta. Vučić je rekao da bi takav potez bila "notorna glupost".

„Reč je o notornoj laži. Niko nije razmišljao o toj mogućnosti. Taj koji bi razmišljao o tome bio bi notorno glup i radio bi protiv interesa naše zemlje“, rekao je Vučić. On danas, inače, prisustvuje otvaranju sektora B5 obilaznice oko Beograda od petlje Orlovača do tunela Straževica.

Podsećamo, u serijalu koji od ponedeljka objavljuje portal Nova.rs i novina „Nova“ objavljujemo informacije vezane za transformaciju javnog preduzeća EPS u akcionarsko društvo. U tom cilju, kako smo otkrili, Vlada je već popisala imovinu javnog preduzeća i krenula u proces transformacije, koji bi trebalo da bude okončan do kraja januara 2023. godine.

Ova promena strukture preduzeća, kako je Nova pisala, omogućila bi značajno jednostavnije i manje transparentno upravljanje poslovima i imovinom preduzeća, a otvorila bi i put za potencijalnu privatizaciju preduzeća, i to na jedan od tri načina.

Takođe, kako smo saznali, potencijalni partner u tom poslu EPS-u bi mogla biti američka firma „UGT Renewables“, koja već posluje sa državom Srbijom.

BONUS VIDEO: Prislušni centar u zgradi EPS na Ceraku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare