Aleksandar Vučić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Voleo bih da je jezik drugačiji, ali ne zamerite Telekomu koji hoće da se bori i napreduje, rekao je predsednik Aleksandar Vučić odgovarajući na pitanje N1 o sporazumu koji bi Telekom i Telenor trebalo da potpišu a koji za cij ima, kako se u njemu navodi, slamanje kompanije SBB.

Odgovarajući na pitanje o sporazumu Telekoma i Telenora, predsednik je rekao:

„Obično se ne mešam, iako bi bilo normalno zbog dela državnog kapitala u Telekomu. Trudim se da se ne mešam, ili sam barem naučio lekciju. Jasno je da postoje konkurentski odnosi između kompanije vašeg vlasnika i srpskog Telekoma. Ono što je važno je da obezbedimo tržišnu utakmicu. Voleo bih da je jezik drugačiji, ali ne zamerite Telekomu koji hoće da se bori i napreduje, a da li je jezik primeren. To je već druga stvar. Ako bih vam govorio kakve vi reči koristite, to pas s maslom pojeo ne bi, ni da to da sam bednik i kukavica, ni mafijaš, hitlerov sledbenik, pa se ne žalim nikome“, rekao je Vučić.

Verujem da će vaš vlasnik da reši to na sudu, rekao je Vučić na pitanje novinara N1.

„Jer on mnogo voli sudove. Rešite to na sudu. Voleo bih da su odnosi pristojniji, ali svako ima svoju utakmicu“, rekao je Vučić.

Podsećamo, Komisija za zaštitu konkurencije, da podsetimo, još nije odlučila da li je nadležna za sporazum Telekoma i Telenora o saradnji. Ovo telo je saopštilo da će prvo utvrditi svoju nadležnost, a zatim će odlučivati o tome da li sporazum o saradnji Telekoma i Telenora ispunjava da bude izuzet od uredbi Zakona o zaštiti konkurencije. Naime, Telekom i Telenor su u pojedinačnim zahtevima tražili izuzeće od zabrane ugovora o ograničenoj i definisanoj poslovnoj saradnji u određenom segmentu poslovanja.

Istovremeno, N1 je objavila da je u više različitih dopisa članovima izvršnog i nadzornog odbora Vladimir Lučić, aktuelni direktor Telekoma, obrazložio da je cilj sporazuma sa Telenorom  urušavanje SBB i uništavanje TV stanica u sastavu United media, a  da je saradnja sa Telenorom sredstvo kako da se do toga dođe. 

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare