Foto: EPA/ORESTIS PANAGIOTOU

Vlada Srbije saopštila je da je na današnjoj sednici usvojila Program za suzbijanje sive ekonomije do 2025. godine, sa ciljem da se ona u ukupnoj privrednoj aktivnosti u Srbiji svede na najniži mogući nivo.

Vlada je usvojila i Odluku o obrazovanju Republičkog štaba za vanredne situacije, u čijem sastavu su, između ostalih, resorni ministri, rukovodioci državnih organa, stručni saradnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Vojske Srbije, Crvenog krsta i Gorske službe spasavanja.

Na današnjoj sednici usvojena je i Odluka o obrazovanju Koordinacionog tela za digitalizaciju u zdravstvenom sistemu, s ciljem stvaranja modernog zdravstva, koje podrazumeva integrisane informacione sisteme u zdravstvenom sistemu.

Usvojena je i Uredba o izdavanju doplatne poštanske marke „Krov 2023“, čijom prodajom bi se Komesarijatu za izbeglice i migracije obezbedila sredstva za finansiranje kupovine do 10 seoskih domađinstava za porodice izbeglica i interno raseljenih lica u Srbiji.

Doplatna marka će biti izdata od 27. marta do 9. aprila u tiražu od milion i po komada u apoenu od 10 dinara, tako da će pri prodaji ukupnog tiraža biti moguće da se ostvari bruto iznos od 15 miliona dinara.

BONUS VIDEO: Kriza i siva ekonomija 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar