ulazak u grčku
Foto: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIĆ

Od polovine juna do danas oko 60.000 putnika osiguralo pre putovanja u inostranstvo, a više od 70 odsto njih opredelilo se za polisu koja uključuje i pokriće od kovida 19, kažu u kompaniji "Dunav osiguranje".

Član Izvršnog odbora Kompanije „Dunav osiguranje“ Bojan Raičević navodi da često cena usluge uslovljava i njen odabir, a cena individualne polise putnog osiguranja za sedam dana boravka u inostranstvu iznosi oko 1.200 dinara.

Ukoliko je osiguranici zaključe onlajn do 30. septembra, imaju i dodatni popust od 15 odsto, kaže on.

Polise putnih osiguranja mogu se zaključiti i na oko 600 prodajnih mesta.

Kompanija „Dunav osiguranje“ prati aktuelna dešavanja i, shodno merama Vlade Srbije svim osiguranicima omogućila je polisu putnog zdravstvenog osiguranja (PZO), gde je, pored standardnih rizika, obuhvaćen i rizik od Kovida 19, objašnjava Raičević.

Ističe da su osiguranici to prepoznali i da se samo od polovine juna do danas njih oko 60.000 osiguralo pre putovanja u inostranstvo, a više od 70 odsto opredelilo za polisu koja uključuje i pokriće od kovida 19.

Raičević ukazuje da polisa koja je ponuđena građanima, osim standardnih rizika pruža dodatno pokriće za kovid 19 i obuhvata troškove pregleda lekara i testiranja u slučaju ispoljavanja simptoma infekcije radi hitne medicinske pomoći i dijagnoze infekcije kovidom 19, troškove nabavke lekova u vanbolničkom lečenju za slučaj potvrđene infekcije.

Takođe obuhvata i troškove bolničkog lečenja i troškove repatrijacije do sume od čak 5.000 evra.

Suma osiguranja po polisi za putno zdravstveno osiguranje koje obuhvata i kovid 19 iznosi 35.000 evra.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar