Foto: Shutterstock

U poslednjih desetak dana, odnosno od kada je kompanija "Dunav osiguranje" omogućila zaključenje polisa putnih osiguranja s uključenim rizikom od Kovida 19, u toj kompaniji zaključili su 5.000 takvih polisa.

Član Izvršnog odbora kompanije „Dunav osiguranje“ Miloš Milanović kaže da su u toj osiguravajućoj kući sa željom da građanima pruže sigurnost tokom odmora ponudili dodatno pokriće od koronavirusa zaključivanjem polise putnih osiguranja.

Individualna polisa putnog zdravstvenog osiguranja za sedam dana boravka u inostranstvu bez uključenog rizika od Kovida 19 staje oko 864 dinara, a ukoliko prilikom zaključenja polise osiguranik želi da se zaštiti i od korona virusa premija iznosi 1.296 dinara, odnosno 1.100 dinara ukoliko se polisa kupuje onlajn (uračunava se popust od 15 odsto).

Polisa putničkog zdravstvenog osiguranja pored standarnih rizika obuhvata i dodatno pokriće za Kovid 19 i troškove pregleda lekara i testiranje u slučaju ispoljavanja simptoma infekcije radi hitne medicinske pomoći, nabavku lekova u vanbolničkom lečenju za slučaj potvrđene infekcije, bolničko lečenje i troškove repatrijacije u vrednosti do 5.000 evra.

Milanović kaže da to što je za desetak dana 5.000 građana odlučilo da se osigura pokazuje njihovo interesovanje da se ipak zaštite tokom putovanja.

Svi ostali troškovi pokriveni su punom sumom osiguranja. Suma osiguranja po polisi je 35.000 evra.

Milanović ističe da je polise moguće zaključiti na svim prodajnim mestima „Dunav osiguranja“, zatim u poslovnicama turističkih agencija koje sarađuju sa „Dunavom“ ili online putem.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar