(VIDEO) Zorana Mihajlović opet „ognjem i mačem“ zavodi red

Biznis 16. nov. 202013:46 > 14:24
Podeli:

Nakon što je sa jednog od prvih sastanaka sa direktorima javnih preduzeća u sektoru energetike izbacila Dušana Bajatovića, direktora "Srbijagasa", ministarka Zorana Mihajlović nastavila je da "čisti" resor. Ovoga puta poslala je oštre poruke Stevanu Dukiću, direktoru "Transportgasa".

Na video snimku iznad možete da vidite kako ministarka drži sastanak pred praznim foteljama, rezervisanim za Dukića i delegaciju.

“Žao mi je što se direktor Transportgasa nije pojavio ni na jednom sastanku na koji je bio pozvan jer je to bila prilika da se razjasne mnoge stvari u vezi s poslovanjem ovog preduzeća. Između ostalog, Transportgas, kao ćerka firma Srbijagasa, nije uskladio svoje poslovanje sa Zakonom o javnim preduzećima, niti je izvršio izbor direktora u skladu sa tim zakonom”, rekla je ministarka Mihajlović.

Kako je navela, “to znači i da direktor preduzeća Stevan Dukić potpisuje akte Transportgasa iako nije izabran u skladu sa zakonskom procedurom, što samim tim postavlja pitanje validnosti svih akata koje je kao direktor potpisao”.

“Možda Dukić misli da nedolaskom na sastanak može još neko vreme da sačuva svoju poziciju i da izbegne odgovore na pitanja o poslovanju ove firme. Ali, bez obzira na nepoštovanje Vlade i Ministarstva koje je pokazao, nijedan direktor preduzeća nije iznad države koja ga je osnovala, pa ni direktor Transportgasa”, rekla je Mihajlović. Ministarka je istakla da Srbiji nisu potrebni direktori koji rade samo u sopstvenom interesu, jer obavljaju posao od državnog značaja i za svoj rad treba da odgovaraju Vladi i građanima Srbije, a ne pojedincima koji ih kontrolišu.

 

Komentari

Vaš komentar