Goran Vesić Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da je kompanija "Marera propertis" danas obavestila Grad Beograd da je kupila zgradu BIGZ i naveo da ta kompanija uveliko priprema projekat rekonstrukcije, kao i da će to zdanje biti rekonstruisano za 18 meseci, preneo je Beoinfo.

Vesić je za Radio-televiziju Srbije rekao da je ta kompanija zgradu kupila od privatne osobe, a ne od države, „tako da nisu poznati finansijski detalji“.

On je ocenio i da je u pitanju „veoma dobar investitor“ koji posluje u Beogradu i da je gradu izgradio oko 150.000 kvadratnih metara.

Kompanija „Marera propertis“ nastavlja sa investicijama budući da je kupila i „Beograđanku“, zgradu „Beko“, zgradu preko puta „Šumatovca“ i zdanje koje se nalazi neposredno pored zgrade opštine Zvezdara, naveo je Vesić.

Pripremni radovi na rekonstrukciji zgrade BIGZ, kako je rekao, trebalo bi da počnu u petak i odvijaće se u saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda, budući da je zgrada BIGZ spomenik kulture.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar