Foto: N1

Firma "Tačno" iz Beograda nije kupila Tanjug za 628.000 evra već je stekla pravo da u određenom vremenskom periodu koristi imovinska prava te novinske agencije, odgovorila je Republička direkcija za imovinu na pitanje Udruženja novinara Srbije (UNS).

„U konkretnom slučaju ne radi se o prodaji Tanjuga već o ustupanju iskorišćavanja drugih imovinskih prava, na odredjeni vremenski period, uz odgovarajuću naknadu, koja je iznad procenjene vrednosti utvrdjene Izveštajem o proceni vrednosti svakog pojedinačnog imovinskog prava Javnog preduzeća Novinska agencija Tanjug“, odgovorili su UNS-u iz te direkcije.

Njuzmaks Adrija objavila je ranije da nezvanično saznaje da firma „Minacord media“, čiji su vlasnici Željko Joksimović i Manja Grčić, suvlasnica K1 televizije, kupuje Tanjug.

„Međutim, prava da koristi žig, odnosno ime Tanjuga, kupila je firma ‘Tačno’ osnovana u novembru, pet dana pošto je oglašena prodaja žiga i imovinskih prava Tanjuga. Njeni osnivači su RTV Pančevo sa 60 odsto kapitala uz osnivački ulog od 600 dinara i ‘Minacord media’ sa 40 odsto kapitala sa ulogom od 400 dinara. Zakonski zastupnici ‘Minacord media’ su Željko Joksimović i Manja Grčić“, dodaje se u saopštenju UNS-a.

UNS podseća da je Akcionim planom za primenu Medijske strategije predviđeno da prvi kvartal 2021. godine bude rok za okončanje privatizacije novinske agencije Tanjug.

Novinska agencija Tanjug zvanično je ugašena pre pet godina, nakon što nije bilo zainteresovanih za privatizaciju, ali je nastavila da radi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar