Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski izjavila je da je grad postigao dogovor sa ugostiteljima o merama pomoći, a kao jednu od mera je navela smanjenje cene zakupa gradskih lokala za 30 odsto, počev od 1. maja.

Sotirovski je podsetila da zakupci gradskih lokala, ne samo ugostitelji, u ovom periodu godine plaćaju 50 odsto zakupa.

„Najvažnije je da se odlaže plaćanje zakupa, odnosno zauzeća javne površine za njihove zimske i letnje bašte do 1. novembra. Stopirali smo i da ne plaćaju trenutno firmarinu zato što teško rade“, rekla je Sotirovski prilikom obilaska gradilišta novog kružnog toka na Bulevaru Nemanjića.

Kao jedan vid podrške privrednicima navela je to što za njih neće važiti najnovije poskupljenje vode u Nišu.

„Grad nema para koje bi mogli da im dajemo. To je dala država kroz minimalac za njihove zaposlene, a mi ćemo im pomoći na ovaj način“, kazala je Sotirovski.

Dodala je da su ugostitelji zadovoljni dogovorom sa gradom i „zahvalni što grad misli na njih“.

Ona je prilikom obilaska putara na Bulevaru Nemanjića izjavila da je na kružnom toku preostalo jedino još uređenje centralnog dela i kazala da će tu verovatno biti fontana kao što je i najavljeno.

Sotirovski je podsetila da se sutra otvara šoping mol na uglu Bulevara Nemanjića i Ulice Blagoja Parovića i istakla da je reč o 80 miliona evra vrednoj investiciji, od koje je gradski budžet na ime uplate „komunalija“ dobio 210 miliona dinara.

U novom šoping molu, rekla je Sotirovski, zaposleno je blizu 1.000 ljudi.

„Nadam se da će građani biti zadovoljni s obzirom da smo ovaj kvart modernizovali“, istakla je Sotirovski.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare