Foto: Andrija Lazarević/Nova.rs

Generalni sekretar Narodne stranke Stefan Jovanović izjavio je danas da je hrana prva linija odbrane u krizi, a da u Srbiji poskupljenje hrane dobija "raketno ubrzanje".

On je televiziji Nova S rekao da država mora hitno da ukine akcize na gorivo poljoprivrednicima i poveća subvencije na 24.000 dinara po hektaru, prenela je Narodna stranka.

„U ceni mleka stiče se stanje u celoj poljoprivredi, a danas je litar mleka jeftiniji od litra vode i to je najbolja slika srpske poljoprivrede“, rekao je Jovanović.

Na pitanje o pozivima da se u Srbiji uvede „ekonomsko vanredno stanje“, odgovorio je da je to „nepoznata kategorija“ i upitao da li to znači da bi trebalo izvesti vojsku na ulice da brani cene.

Upitan o uvođenju sankcija Rusiji, Jovanović je naveo da se Narodna stranka zalaže da se o tako važnoj stvari, kao i o ekonomiji i hrani, otvoreno razgovara u skupštini Srbije.

Napomenuo je da je „paradoksalno je da se od Srbije traži da uvede sankcije Rusiji koje bi najviše koštale Srbiju“.

„Ekonomske posledice uvođenja sankcija bile bi teške, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je Srbija pred velikim izazovima i trebalo bi da vlast u parlamentu kaže o kakvim je pritiscima reč i o posledicama neuvođenja sankcija“, rekao je on.

BONUS VIDEO Drma kriza a država opet deli pare – koja je računica?

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram