Foto: Shutterstock

Uskoro se bliži godišnjica otkako je iznajmljivanje stana u Beogradu postalo ekstremni sport. Od marta prošle godine, kada su ruski državljani počeli da pristižu u našu zemlju, kirije su otišle u nebo. Danas, iako “novih” Rusa, barem za sada, nema, kirije se i dalje drže na visokim nivoima. Tako se u prestonici formirao svojevrsni “Bermudski trougao” gde stan od, recimo, 50 kvadrata nije moguće naći za cenu manju od 600 evra.

Reč je o tri centralne beogradske opštine, koje su uvek važile za najskuplje, a sa najnovijim poskupljenjima koja traju već godinu dana unazad, cene su tu postale nepodnošljive.

Pročitajte još:

1. Vračar

Stanovi na Vračaru su zbog svoje lokacije uvek bili atraktivni i veoma traženi među platežno moćnijim građanima.

Međutim, prema aktuelnoj ponudi na sajtovima za oglašavanje, danas u ovom beogradskom kraju stan od 50 kvadrata ne može da se nađe za manje od 600 evra.

Foto: Shutterstock

Za ove pare može se naći stan pomenute kvadrature na Cvetnom trgu ili na Južnom bulevaru, a obe ove lokacije važe za izuzetno atraktivne.

Ipak, pojedini stanove od 50 kvadrata izdaju i za mnogo veće iznose, pa tako oni sa dubljim džepom stan mogu iznajmiti i za 1.300 evra, i to na Crvenom krstu.

2. Stari grad

Sledeća skupa beogradska opština je takođe veoma popularna, budući da pokriva najuži centar grada.

I ovde je stan od 50 kvadrata trenutno nemoguće naći za manje od 600 evra, pa se po ovoj ceni, recimo, izdaje nekoliko stanova na Dorćolu.

Foto: Shutterstock

I ovde cene stanova iste kvadrature dostižu neverovatne iznose, pa je tako u trenutnoj ponudi i stan koji se iznajmljuje za 1.200 evra u Ulici cara Dušana, takođe na Dorćolu.

3. Savski venac

Ovo je opština u kojoj se već godinama unazad prodaju najskuplji kvadrati i stanovi, a sve zbog ekskluzivnog naselja Beograd na vodi.

Međutim, ovaj deo Beograda je i bez Beograda na vodi uvek bio skup, a dolaskom Rusa u našu zemlju postao je još skuplji.

Foto: Shutterstock

Tako se najjeftiniji stan od 50 kvadrata i u ovoj opštini izdaje za 600 evra, a nalazi se na Senjaku.

Ako izuzmemo Beograd na vodi, u kom se stan ove površine izdaje za 1.500 evra, najskuplji je onaj koji se izdaje za 900 evra, a nalazi se u Ulici Svetozara Markovića, blizu Trga Slavija.

BONUS VIDEO Kirije rastu, zakupe im otkazuju: Imaju li podstanari pravo na zaštitu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare