Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Krizni štab najavio je popuštanje mera, a slično i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Sledeći koji će dobiti benefite popuštanja su ugostitelji, odnosno vlasnici barova, restorana i splavova. Oni se nadaju da će do kraja meseca nastaviti da normalno da rade i poručuju da očekuju jednak tretman za sve, budući da neki i sad rade, ali naravno nelegalno.

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je prošle nedelje da se očekuje popuštanje epidemioloških mera, te da ugostitelji nastaviti da rade.

„Radiće ugostiteljski objekti, ali postoje razmimoilaženja da li samo za vakcinisane ili za sve“, kazao je Vučić, što znači da bi konačno i vlasnici restorana, barova i kafića koji do sada nisu radili mogli da otvore svoje objekte.

Predsednik Udruženja barova i klubova Miša Relić rekao je za Nova.rs da prvenstveno očekuje jednaka prava za sve ugostitelje.

„Postoje lokali koji očigledno i sada rade. Kada je reč o našem udruženju, ugostitelji čekaju da se donesu mere kako bi nesmetano mogli da nastave svoj rad. Ne očekujem da ćemo raditi pre druge polovine maja, što smatram realnim skroz, ali ne bi me iznenadilo da to bude i u junu. Ali, opet kažem, zaista očekujem da to bude u drugoj polovini maja“, priča Relić za Nova.rs.

On dodaje da ima lokala koji i sada rade posle 10 sati, ali da se o tome ne priča mnogo.

„Mislim da se i sada vrlo dobro zna ko radi posle 10, čuje se to prilično i očigledno. Ovo je pitanje poštovanja zakona. Dakle, ima lokala koji i sada rade do jedan, tako da me više ništa ne čudi. E sada, da li će biti to popuštanja 15. ili 23, zaista ne znam sada“, zaključio je predsednik Udruženja barova i klubova.

Vlasnik Pero di Reda kaže za Nova.rs da su pripreme u toku.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Treba da otvorimo još jedan splav ovde ne reci i mi se već pripremamo za ovu sezonu. Nadam se da će nam omogućiti da radimo barem do 11. Lično smatram da će nam omogućiti rad u maju, a da će sve biti slobodno u junu“, priča di Reda.

On dodaje da on ima samo otvorene lokale, te misli da zbog toga i neće biti nekih problema.

„Vidim da su najavljeni Exit i Love fest, koji su pod otvorenim nebom, tako da očekujem da će nam do juna sigurno biti omogućeno da radimo“, zaključio je.

BONUS VIDEO:

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare