Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Vest da je prezaduženi državni Telekom otkupio prava za televizijski prenos fudbalske Premijer lige Engleske po ceni od 600 miliona evra za šest sezona, a što je verovatno moglo da se nabavi jeftinije, odjeknula je danas kao "bomba". I dok stručnjaci ne vide ekonomsku logiku i tržišne razloge da Telekom Srbija ovako nešto plaća desetostruko više nego što je njihova komercijalna vrednost, ljutite reakcije građana na društvenim mrežama samo se nižu.

Tako je poznati glumac Branislav Trifunović prokomentarisao :

„600 miliona eura za prenose! 280.000 eura po utakmici …eto samo da javim…i 9 grama salate..“, napisao je Trifunović aludirajući na jučerašnju objavu Aleksandra Vučića na Instagramu gde se pohvalio da nije u stanju da pojede ni tri keksa i devet grama voćne salate – jer oseća veliku odgovornost pred nastavak dijaloga sa Aljbinom Kurtijem u Briselu.

Reakcije drugih tviteraša samo su se ređale, pa je tako jedan naveo koliko Švajcarci za ta prava plaćaju po sezoni.

„A Švajcarci 25 miliona po sezoni, eto, samo da i ja javim!.“

Drugi je pak naveo isti podatak i za Sky Deutschland.

„Možda jos nije kasno da kažu da su se samo šalili“, napisao je jedan korisnik ove društvene mreže.

Komentar jednog tviteraša na vest da je Telekom Srbija otkupio prava televizijskog prenosa šest sezona Premijer lige za 600 miliona evra, što je deset puta više nego što je plaćao Sport klub, bio je – NEZAPAMĆENO.

Plaćanje otkupa prava televizijskog prenosa utakmica Premijer lige razljutilo je jednog korisnika društvenih mreža koji smatra da je taj novac mogao „pametnije“ da se potroši. On je zatim upitao „Koliko je to izlečene bolesne dece klošari? “

Jedan tviteraš je čak naveo da je taj novac mogao da pokrije lećenje 300 dece obolelih od najređih bolesti.

„To je 300 dece obolelih od najređih bolesti. Zaista ne znam koliko ih trenutno ima u Srbiji, ali mislim da bi toliki iznos pokrio lečenje sve dece, duži niz godina“.

Neki su izrazili sumnju u objavljeni podatak od 600 miliona evra za šest sezona Premijer lige jer smatraju da je to „polovina vrednosti Telekoma“.

„Ne može to biti pravi podatak jer je to polovina vrednosti Telekoma kao firme“.

Jedan od korisnika društvenih mreža, očito zatečen ovom vešću koju je pročitao, upitao je:

„Dragi @N1infoBG ko je luđi, vi ili @Telekom_Srbija? 100 miliona evra po sezoni za prava prenosa Premijer lige??? Vest mi deluje sumanuto, ili vi lažete ili su oni opasno ludi?“

„Ne volim što se Telekom Srbija bahati sa mojim parama“, napisao je jedan tviteraš nakon saznanja da će državno preduzeće Telekom Srbija izdvojiti toliki novac.

Prema jednom tviterašu, ova vest ima i nekih prednosti jer „narod voli da gleda fudbal + ne mora da se utišava ton zbog skandiranja vođi, malo li je?“

BONUS VIDEO: Ekološki protesti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare