Foto: N1

Javno preduzeće Novinska agencija Tanjug, koja je odlukom Vlade na 10 godina ustupljena firmi "Tačno", danas je izbrisano iz Agencije za privredne registre.

To se može videti na sajtu APR, ali i u medijskom registru, gde piše da su danas izbrisani Generalni servis Tanjuga, Servis vesti iz strane štampe, Servis vesti na engleskom jeziku, Ekonomski servis, Video, Foto i Fono servis, kao i Servis vesti, BIZ servis i Premium servis.

U isto vreme u registru medija firma Tačno registrovala je svoj Tanjug servis na engleskom jeziku, Video, Foto, BIZ i Lajvstrim servis.

Brisanje JP Novinska agencija Tanjug iz APR donekle iznenađuje, budući da to niko nije najavio. Prema zvaničnim informacijama, Tanjug je samo ustupljen na 10 godina kompaniji „Tačno“, koja je u vlasništvu firme „Minakord“ Željka Joksimovića i Manje Grčić i RTV Pančeva, čiji je gotovo stopostotni vlasnik Radoica Milosavljević.

Foto: Printscreen; APR

Milosavljević je u procesu privatizacije pokupovao niz lokalnih medija u Srbiji, a prema pisanju CINS-a jedan je od 27 donatora koji su Srpskoj naprednoj stranci kupili prostorije na Novom Beogradu.

Republička direkcija za imovinu u odgovorima UNS-u navela je da firma „Tačno“ iz Beograda nije kupila Tanjug za 628.000 evra, već je stekla pravo da u određenom vremenskom periodu koristi imovinska prava te novinske agencije.

„U konkretnom slučaju ne radi se o prodaji Tanjuga već o ustupanju iskorišćavanja drugih imovinskih prava, na određeni vremenski period, uz odgovarajuću naknadu, koja je iznad procenjene vrednosti utvrđene Izveštajem o proceni vrednosti svakog pojedinačnog imovinskog prava Javnog preduzeća Novinska agencija Tanjug“, odgovorili su UNS-u iz te direkcije.

Kako je objavila Beta, u oglasu Republičke direkcije za imovinu objavljenom 12. novembra navedeno je da se ustupaju imovinska prava na četiri žiga registrovana pri Zavodu za intelektualnu svojinu. Takođe, kao jedinstvena celina uz žigove, za kupovinu su navedena i autorska prava u vezi sa autorskim delima nastalih po osnovu 27 ugovora o angažovanju sa ukupno 19 zaposlenih u Tanjugu.

Kupac je, kako je bilo navedeno je u oglasu, dužan da preuzme zaposlene u Javnom preduzeću Novinska agencija Tanjug kao i određeni broj drugih angažovanih u skladu sa odredbama Zakona o radu.

Vlada Srbije je još novembra 2015. godine donela odluku o gašenju Tanjuga.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare