Foto: N1

Prva rata odloženog plaćanja dugovanog poreza i doprinosa pravnih lica, preduzetnika i poljoprivrednika za naplatu dospeva sutra.

Odložena naplata omogućena je uredbom Vlade Srbije koja je doneta kao deo pomoći privredi ugroženoj pandemijom, a njome je propisano da dospele obaveze mogu da se plate najduže na 24 jednake mesečne rate.

Uredba Vlade Srbije se odnosi na pet grupa obaveza. Prva su porezi i doprinosi na zarade i naknade zarada, kao i porezi i doprinosi na ličnu zaradu preduzetnika i preduzetnika poljoprivrednika.

Druga grupa su akontacije poreza na dobit pravnih lica, a treća akontacije poreza na prihode od samostalne delatnosti za preduzetnike i preduzetnike poljoprivrednike koji su se opredelili za isplatu lične zarade i preduzetnike druga lica.

U četrvtoj grupi su akontacije poreza i doprinosa na prihode od samostalne delatnosti za preduzetnike i preduzetnike poljoprivrednike, koji se nisu opredelili za isplatu lične zarade, a u petoj akontacije poreza i doprinosa na prihod od samostalne delatnosti za preduzetnike paušalce.

Kod pojedinih vrsta obaveza, najmanja mesečna rata iznosi 1.000, a kod nekih 2.000 dinara.

 

****

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar