Benzinska stanica Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Vlada Srbije će danas na sednici usvojiti novu uredbu o ograničavanju cene naftnih derivata, koja će biti identična postojećoj i važiće do 30. aprila, a sutra ćemo saznati i koje će biti nove cene Evro dizela i Evro premijuma BMB 95.

Od 11. aprila na snazi je Uredba kojom se ograničavaju maksimalne maloprodajne cene ova dva naftna derivata, a one se određuju tako što se na prosečnu veleprodajnu cenu dodaje maksimalna mraža u bruto iznosu od 6 dinara.

Trenutna cena Evro premijuma iznosi 197 dinara po litru, dok je Evro premijum jeftiniji – 176,05 dinara. Pre formiranja ovih cena prošlog petka, vozače je na pumpama dočekalo neprijatno iznenađenje, kada su dotadašnje cene skočile za čak 11 dinara.

Osim ova dva derivata, rekordne cene uočavaju se i kod autogasa, koji je juče na pojedinim beogradskim pumpama koštao 106 dinara, iako je pre svega nekoliko meseci njegova cena iznosila oko 92 dinara.

Korigovane cene će sutra, najkasnije do 15 časova, objaviti Ministartsvo trgovine, a novi cenovnik pronađite na portalu Novs.rs.

BONUS VIDEO Ponovo skočile cene goriva

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar