Foto: Nova.rs, Shutterstock

Mlinari su od Vlade Srbije zahtevali da se proizvođačima brašna isplati dug od 193 miliona dinara zbog ograničene cene brašna u malim pakovanjima do pet kilograma.

To je razlika između tržišne i uredbom ograničene cene malih pakovanja brašna, tipa T-400 i T-500 za april, maj, jun i jul.

„Vlada je zbog socijalne politike morala da ograniči cene i izvoz i zbog toga smo mi pretrpeli velike gubitke. Mi smo podneli zahtev da nam se to nadoknadi, od aprila do jula nije izvršena ta obaveza i dug je ostao oko 193 miliona dinara. S obzirom na to da je i mlinarima skočila cena energenata, kod banaka je sve skuplje i skuplje zbog rasta kamata, poskupeo je proces proizvodnje, svaki dinar nam dobro dođe. Iz tog razloga snmo već dva puta apelovali na Vladu Srbije da nam isplati zaostatak. Sada je tehnička Vlada i čuli smo da Nedimović verovatno neće više biti ministar, možda je bolje da se to reši dok je tehnička Vlada, jer dok dođe neko drugi, dok se uhoda…“, rekao je za Infobiz na N1 Zdravko Šajatović iz Žitounije.

Dodao je da su podneli zahtev Vladi Srbije da i za preostala četiri meseca (april-jul 2022. godine) obezbedi finansijska sredstva za isplatu razlike u ceni ili obezbedi pravo kupovine pšenice iz robnih rezervi u odgovarajućoj količini, paritetu i ceni.

BONUS VIDEO – Čemu zabrana izvoza brašna kad ima viška a ide nova žetva

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)